46χρονη Θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης – Ζούσε επί 2,5 χρόνια σε στάβλο και κακοποιείτο σεξουαλικά

Φυλακισμένη μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία χρόνια 46χρονη γυναίκα από τη…

Βουλγαρία. Όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο ομογενείς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία.

Η 46χρονη δήλωσε ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, την υποχρέωνε να δουλεύει στην επιχείρηση του, άλλοτε με χρήση και απειλή σωματικής βίας κι άλλοτε παρακρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα, χωρίς να της καταβάλει την προσυμφωνημένη αμοιβή της. Η ίδια κατήγγειλε ακόμα ότι όχι μόνο ήταν υποχρεωμένη να κοιμάται μέσα σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο όπου εκτρέφονται και σταυλίζονται τα ζώα τής μονάδας, αλλά κι ότι ο εργοδότης της την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Επιπλέον, όπως κατέθεσε, ο 80χρονος την επιτηρούσε συνεχώς, προκειμένου να μη διαφύγει, αλλά και για να ελέγχει εάν εκτελεί σωστά τις εργασίες που της είχαν ανατεθεί.

Τελικά, η 46χρονη κατάφερε, την Κυριακή το πρωί, να δραπετεύσει από το στάβλο και να καταγγείλει το μαρτύριό της στους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, λίγες ώρες αργότερα, τους δύο άνδρες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *