4,7 εκατ. ευρώ «χάθηκαν» στην Ευρυτανία και ο βουλευτής Κοντογεώργος χαίρει ασυλίας…Μπακογιάννη!

Εμβρόντητοι έμειναν νομαρχιακοί σύμβουλοι της πρώην Νομαρχίας Ευρυτανίας στο άκουσμα, από ανακριτή και εισαγγελέα Ευρυτανίας, της επιβολής περιοριστικών όρων μετά την απολογία τους για την υπόθεση του δανείου στην “ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε.”…

Οι 20 πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και για ζημία προς το δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ.

Σε τελικό στάδιο μπαίνει έτσι η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και αφορά τη μαζική ποινική δίωξη 20 πρώην νομαρχιακών συμβούλων, φαινόμενο μοναδικό στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται είναι βαριές.

Βροχή έχουν πέσει τον τελευταίο καιρό τα μπλεξίματα με τον νόμο για πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ, καθώς σήμερα Πέμπτη, ανακριτής και εισαγγελέας στο Καρπενήσι επέβαλαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την καταβολή εγγύησης ύψους 60. 000 χιλιάδων ευρώ, στο βουλευτή Κώστα Κοντογεώργο αλλά και στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας που εμπλέκονται σε δάνειο μαμούθ 4,7εκατ. ευρώ.

Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στο Καρπενήσι ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της ανάκρισης και αποφάσισαν να επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στα 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010. Σε ένα μέλος του να αντικαταστήσουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3000 €, ενώ στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της Ν.Δ. στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επέβαλαν την καταβολή εγγύησης 60.000 €.

Ο βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος ζήτησε και πήρε την άρση της ασυλίας του από την Βουλή. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε περισσότερο από τέσσερα χρόνια και εξελίσσεται καθώς η δικαστική έρευνα συνεχίζεται.

Όλοι τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως απιστία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει προκαλέσει σοκ στην Ευρυτανία, καθώς η δικαστική έρευνα σ’ αυτή τη φάση είναι προσανατολισμένη μόνο στο επίπεδο λήψης του δανείου και στην παροχή εγγύησης 100% από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας.

Η ιδιαίτερα υψηλή εγγυοδοσία για τον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο έχει προκαλέσει πανικό στην περιοχή, ενώ αναμένεται προσφυγή των δικηγόρων του κ. Κοντογεώργου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ευρυτανίας μέχρι τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας για μείωση ή εξάλειψη της εγγυοδοσίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *