Σε 48ωρες καταργούνται 2.500 θέσεις εργασίας – Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της διαθεσιμότητας

Ημέρες – φωτιά είναι η σημερινή και η αυριανή για τους δημοσίους υπαλλήλους. Σήμερα και αύριο καθορίζονται 2.300 με 2.500 θέσεις που καταργούνται σε συνολικά έντεκα υπουργεία και με τον τρόπο αυτό βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αντίστοιχοι υπάλληλοι…
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες 1.000 θέσεις έχουν εντοπιστεί και έχει υπογραφεί από τον Κ. Μητσοτάκη η κατάργησή τους. Πρόκειται για 1.000 θέσεις από τα υπουργεία: Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού, Τουρισμού,Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής και αναπροσαρμογές, ωστόσο όλα δείχνουν ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι θέσεις που καταργούνται. Αύριο θα συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο και εκεί θα πέσουν οι τελικές υπογραφές από τους συναρμόδιους υπουργούς για την κατάργηση επιπλέον 1.300 με 1.500 θέσεων από ακόμη πέντε υπουργεία.

Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τους διοικητικούς υπαλλήλους ΑΕΙ και ΤΕΙ, όμως και στο σημείο αυτό φαίνεται ότι η διαδικασία θα προχωρήσει. 

Τα ονόματα όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα σε διάστημα περίπου 15 ημερών. Το ποιος και από που ουσιαστικά θα το μάθουμε μέχρι τα τέλη του μήνα, με πιο πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης των ονομάτων την 27η του μήνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *