“Παραλύει” για ένα 48ωρο η χώρα – Ποιοι απεργούν σήμερα;

Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με την 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει στις 10.30 το ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια…
Στην κινητοποίηση θα μετέχει και η ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει τετράωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00 το απόγευμα.

Η ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες, εξήγγειλε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ και τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία των καθηγητών και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΟΑΕΔ, που πραγματοποιούν, από την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

«Αρρυθμίες» παρατηρούνται και στο χώρο της υγείας, λόγω της απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), οι δικαστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, «αλληλέγγυοι στον αγώνα των καθηγητών, οι οποίοι αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν στην κατεδάφιση της παιδείας και του δημόσιου σχολείου». Από τα καθήκοντά τους απέχουν και σήμερα οι δικηγόροι.

Στο χώρο των συγκοινωνιών, μετ’ εμποδίων θα γίνουν μετακινήσεις με τον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας, από τις 11:00 έως τις 15:00, που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά.

Τέλος, τρίωρη στάση εργασίας κήρυξαν για σήμερα από τις 9:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στον κλάδο της ενημέρωσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *