Ο Αλέκος Αλαβάνος για την υπόθεση των 4 νεαρών συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό « Σπέρνουμε θύελλα και θα θερίσουμε χειρότερα πράγματα»

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας στο Αχελώος tv  και στον Δημοσιογραφο Μάκη Μάκκα για την υπόθεση των 4 νεαρών συλληφθέντων για τις ληστείες στο Βελβεντό, υποστήριξε ότι αισθάνεται βαθιά ανησυχία για το ενδεχόμενο εκδήλωσης έκρηξης τυφλής οργής από τον ελληνικό λαό…

 «Οι διεργασίες που γίνονται μέσα στην κοινωνία σπρώχνει την νέα γενιά στην απόγνωση. Η νέα γενιά γεννιέται και μεγαλώνει μέσα στην βία, είτε είναι βία στο σχολείο, είτε βλέπει την βία απέναντι στους γονείς του, βλέπει την μάνα και τον πατέρα του που ξέρει την ζωή τους, που ήταν νέοι και ήταν αυτό μικρό παιδάκι, βλέπει τώρα  τον σκληρό τρόπο που προσπαθούν  να τα βγάλουν πέρα, να επιζήσουν, βλέπει όλα αυτά που είχαν δεδομένα να καταρρέουν».

Ο κ. Αλαβάνος εντοπίζει υπόγειο αναβρασμό στην κοινωνία που αργά ή γρήγορα εκτιμά ότι θα οδηγήσει σε υφαιστιακή έκρηξη : «Πιστεύω ότι σπέρνουμε θύελλα και θα θερίσουμε χειρότερα πράγματα.  Βλέπουμε, αυτοκαταστροφικές διεργασίες μέσα στην νέα γενιά και ολόκληρα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας να τα έχουνε χαμένα, να βγάζουνε ανεπεξέργαστες σκοτεινές δυνάμεις, να ρέπουνε προς χρυσές αυγές.

Ο κ. Αλαβάνος  ζητά να μη συμβιβαστούν οι Έλληνες πολίτες με το δραματικό φαινόμενο της κοινωνικής αποδόμησης   και να επιδείξουν κίνημα  αλληλεγγύης αλληλοστήριξης   : «Τι άλλα θέλουμε να δούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα, τι άλλο να γίνει για να πούμε δεν πάει άλλο. πρέπει να προστατέψουμε αυτόν τον τόπο. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη πολιτιστική αλλαγή σε ολόκληρη κοινωνία, να κερδίσουμε νέους συνεργασίας, αλληλεγγύης , αλληλοστήριξης, συμπόνιας απέναντι στον άνθρωπο, νομίζω ότι λίγα πράγματα θα  να κάνει η Ελλάδα μπροστά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *