5 διακοσμητικά λάθη που δεν κάνουν ποτέ οι στιλάτοι άνθρωποι!

Λένε πως δεν μπορεί κάποιος να μάθει να είναι στιλάτος…
απλά γεννιέται με στιλ. Και παρόλο που αυτό μπορεί να έχει μια δόση αλήθειας, εμείς πιστεύουμε πως με τη βοήθειά μας και μερικές έξυπνες συμβουλές μπορείτε να αποκτήσετε στιλ και εσείς και το σπίτι σας.

Δείτε παρακάτω όλα όσα δεν κάνουν στα σπίτια τους οι στιλάτοι άνθρωποι και προσπαθήστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές τους.

Δεν φοβούνται τις αντιθέσεις

Οι άνθρωποι που έχουν στιλ γνωρίζουν πολύ καλά πώς να συνδυάζουν τα πάντα μεταξύ τους. Το να είναι τα πάντα σε έναν χώρο στο ίδιο χρώμα, στις ίδιες υφές και στα ίδια μεγέθη και χωρίς καμιά οπτική και διακοσμητική έκπληξη είναι μεγάλο λάθος. Η αντίθεση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και κάνει έναν χώρο να δείχνει ενδιαφέρον.

Δοκιμάστε να βάλετε αντικείμενα σε διαφορετικά μεγέθη στον χώρο σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κρεμάσετε ένα μεγάλο έργο τέχνης σε έναν τοίχο και δίπλα σε αυτόν να τοποθετήσετε μια μικροσκοπική λάμπα έτσι ώστε να υπάρχει αντίθεση.

Δεν κάνουν την τηλεόραση το επίκεντρο ενός χώρου

Πόλλοί άνθρωποι διακοσμούν το σαλόνι τους με βάση το πού βρίσκεται η τηλεόραση. Η τηλεόραση, όμως, δεν χρειάζεται να είναι το επίκεντρο της διακόσμησής σας. Κάντε ένα όμορφο τραπέζι επίκεντρο του σαλονιού σας γύρω από το οποίο θα μπορούν να συγκεντρώνονται φίλοι και οικογένεια.

Δεν αντιγράφουν το Pinterest
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πολλοί είναι ότι ακολουθούν τα trends και αντιγράφουν όλα όσα βλέπουν στο Pinterest και το Instagram. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και βάλτε το προσωπικό σας γούστο στον χώρο σας. Το σπίτι σας πρέπει να αντανακλά τη δική σας προσωπικότητα και όχι εκείνη κάποιου διάσημου blogger. Διαλέξτε χρώματα που σας εμπνέουν και διακοσμητικά που σας λένε κάτι. Αρχίστε να παρατηρείτε ποια είναι τα χρώματα, τα υλικά, οι υφές και τα σχήματα που σας κάνουν χαρούμενους και δημιουργικούς και βάλτε αυτά στο σπίτι σας.

Δεν επαναπαύονται βάζοντας λευκό παντού
Είναι μύθος το γεγονός ότο οι λευκοί τοίχοι κάνουν έναν χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Αυτό ισχύει μόνο αν υπάρχει πολύ φυσικό φως στον χώρο. Αν στο σπίτι σας δεν υπάρχει πολύ φυσικό φως τότε δεν χρειάζεται να το έχετε ολόλευκο. Διαλέξτε έντονα, φωτεινά χρώματα και δώστε χαρακτήρα ακόμα και στο πιο σκοτεινό δωμάτιο.

Τα πάνε πολύ καλά με τα μεγέθη
Οι στιλάτοι άνθρωποι δεν κάνουν λάθος με τα μεγέθη των αντικειμένων. Δεν πρόκειται, για παράδειγμα, να επιλέξουν μια πολυθρόνα πολύ μεγάλη για ένα δωμάτιο ή ένα χαλί πολύ μικρό. Όλοι οι στιλάτοι χώροι έχουν έπιπλα σε μεγέθη που τους ταιριάζουν. Φυσικά, μπορείτε να σπάσετε τους κανόνες αλλά για να το κάνετε αυτό θα πρέπει πρώτα να τους ακολουθήσετε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *