5 βασικά λάθη υγιεινής που κάνεις στο μπάνιο σου!

47Μάθε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που δεν σκέφτεσαι, και διατήρησε το μπάνιο σου απόλυτα καθαρό! Μπορεί να φροντίζεις να απολυμαίνεις και να καθαρίζεις το μπάνιο σου αρκετά συχνά, και μάλιστα να θεωρείς πως αυτό αρκεί και με το παραπάνω για την καλή υγιεινή του χώρου αυτού.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές συνήθειες που πολλοί από εμάς υιοθετούμε και έχουν ως αποτέλεσμα την αναπαραγωγή εκατομμυρίων βακτηρίων, που μολύνουν το μπάνιο μας.

Παρακάτω, θα βρεις πέντε από αυτές τις καθημερινές συνήθειες, που μπορούν να αποβούν επιβλαβείς για την υγεία σου και να ξεκινήσεις από σήμερα κιόλας για την σωστότερη υγιεινή του χώρου αυτού.

1.Δεν κλείνεις το καπάκι της λεκάνης
Πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως το ποσοστό των ατόμων που αφήνουν το καπάκι της λεκάνης ανοιχτό ξεπερνά το 60%, ποσοστό τεράστιο για την παράλειψη της υγιεινής αυτής συνήθειας. Και μπορεί να σου φαίνεται σχεδόν ασήμαντο, ωστόσο σκέψου πως, κάθε φορά που ξεχνάς να το κατεβάσεις, τα βακτήρια που υπάρχουν στο βρώμικο νερό της λεκάνης μπορούν να εξαπλωθούν όχι μόνο σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της τουαλέτας, αλλά και έξω από αυτόν. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αλλάξεις τη συνήθεια αυτή;
2.Κρεμάς πίσω τις πετσέτες, ενώ είναι βρεγμένες
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνεις ντους ή σκουπίζεις τα μαλλιά ή τα χέρια σου και επιστρέφεις την πετσέτα στη θέση της, ενώ ακόμα είναι νωπή. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μέγιστο σφάλμα, καθώς το περιβάλλον αυτό είναι το καταλληλότερο για την ραγδαία αναπαραγωγή βακτηρίων. Και φυσικά, δεν φανταζόμαστε πως θέλεις την επόμενη φορά να χρησιμοποιήσεις μολυσμένες πετσέτες, οπότε φρόντισε να τις στεγνώσεις προτού τις κρεμάσεις ξανά πίσω.
3.Δεν καθαρίζεις την κουρτίνα του μπάνιου
Η κουρτίνα του μπάνιου αποτελεί επίσης ένα αντικείμενο που παραμένει σχεδόν πάντα βρεγμένο, ή έστω νωπό, με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή μικροβίων. Φρόντισε, κάθε φορά που τελειώνεις το μπάνιο σου, να τραβάς την κουρτίνα σε όλη την μπανιέρα και κρέμασέ την από την απέξω πλευρά της, ώστε να αερίζεται καλύτερα και να στεγνώνει πιο γρήγορα. Και φυσικά, μην παραλείπεις να την πλένεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
4.Αφήνεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου εκτεθειμένα στον πάγκο
Οτιδήποτε μπορεί να σχετίζεται με την επιδερμίδα σου, και ειδικά με το πρόσωπό σου, θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από εστίες μικροβίων. Αποθηκεύοντας, όμως, τα προϊόντα του μακιγιάζ σου στο υγρό περιβάλλον του μπάνιου, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ευνοείς την ανάπτυξη μικροοργανισμών στην επιφάνειά τους. Κράτησε λοιπόν τα προϊόντα αυτά σε κάποιο άλλο δωμάτιο ή κλείσε τα καλά και μην τα αφήνεις ποτέ εκτεθειμένα. Και φυσικά, φρόντισε να αντικαθιστάς τα πινέλα σου αρκετά συχνά με καινούρια.
5.Περπατάς ξυπόλητη
Όσο κι αν φροντίζεις να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις τακτικά το πάτωμα του μπάνιου σου, αυτό παραμένει αρκετά βρώμικο αφού στην επιφάνειά του είναι εγκατεστημένα εκατομμύρια βακτηρίων. Επομένως, είναι αρκετά επιβλαβές για την υγεία σου να περπατάς ξυπόλητη στο χώρο αυτό. Ιδανική λύση αποτελεί να φοράς ειδικά υποδήματα στο χώρο αυτό, για να μην μεταφέρεις τα μικρόβια και στα υπόλοιπα σημεία του σπιτιού σου.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *