5 καθημερινές συνήθειες που προκαλούν πτώση στήθους

Η πάροδος των χρόνων αλλά και κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητά σου συμβάλλουν στην απώλεια της ελαστικότητας του κολλαγόνου, του συνδετικού ιστού που…
βρίσκεται κάτω από το δέρμα- αφήνοντας το στήθος σου λιγότερο στητό από αυτό που συνήθιζε να είναι.

Αν και η κληρονομικότητα έχει σημαντικό ρόλο, κάποιες συνήθειες που φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την καθοδική κίνηση του στήθους σου, μπορούν να την ενισχύσουν.

Λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη έρευνα του UCLA σύμφωνα με την οποία ο ιστός του στήθους γερνάει κατά 2 με 3 χρόνια γρηγορότερα σε σχέση με αυτόν του υπόλοιπου σώματος, μάλλον θα θέλεις να σταματήσεις αμέσως κάποιες από τις συνήθειες που ακολουθούν:

1. Κάνεις γρήγορες δίαιτες
Η απώλεια και η ανάκτηση δύο ή τριών κιλών δεν προκαλεί μεγάλο πρόβλημα. Αλλά η σημαντική αλλαγή της ένδειξης στη ζυγαριά σου, αποκτώντας και χάνοντας συχνά από 10 κιλά μπορεί να χαλαρώσει τον ιστό του στήθους σου, όπως συμβαίνει σε ένα παλιό καλσόν, σύμφωνα με τον Michael Edwards, MD, χειρουργό μαστού και πρόεδρο της Αμερικανικής Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής.

2. Καπνίζεις
Ακόμα και το στήθος δεν μπορεί να αποφύγει τη ζημιά που προκαλεί το τσιγάρο στο σώμα σου. «Οποιοδήποτε ποσό καπνίσματος αποδυναμώνει και γερνάει το δέρμα, μειώνοντας την παροχή αίματος στην επιφάνεια του δέρματος », λέει ο Edwards.

3. Δεν βάζεις αντηλιακό

«Η έκθεση του προσώπου σου στις υπεριώδεις ακτίνες, χωρίς την προστατευτική επικάλυψη των αντηλιακών, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες και έχει την ίδια επίδραση στο “κρέμασμα” του μαστού, επεκτείνοντας πολύ το κολλαγόνο και προκαλώντας βλάβη του δέρματος», επισημαίνει ο Edwards.

4. Φοράς ένα στηθόδεσμο που δε στηρίζει αρκετά το στήθος σου
Είτε πρόκειται για ένα παλιό σουτιέν που έχει χαλαρώσει, είτε για αυτό που φοράς στο γυμναστήριο, η κακή στήριξη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό λόγο για την πτώση του στήθους, καθώς όσο περισσότερο αυτό πηδά πάνω-κάτω, τόσο περισσότερο τεντώνεται το κολλαγόνο και το δέρμα του.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι μία επίσκεψη σε ένα σωστό κατάστημα εσωρούχων, ώστε μία έμπειρη πωλήτρια να σου προτείνει το στηθόδεσμο που είναι ιδανικός για το μέγεθός σου, για να έχεις και την καλύτερη στήριξη.

5. Κάνεις σκληρές ασκήσεις στο γυμναστήριο

Αν και προς το παρόν η έρευνα είναι ανεπαρκής, κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επαναλαμβανόμενη κίνηση μπρος-πίσω που κάνεις όταν τρέχεις ή όταν κάνεις κάποια παρόμοια άσκηση συνέχεια, μπορεί να οδηγήσει σε πτώση του κολλαγόνου του στήθους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *