5 τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο (και 3 που τη ρίχνουν)!

Κάτι η κούραση, κάτι τα άγχη της καθημερινότητας, η ερωτική επιθυμία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στα χρόνια της κρίσης. Υπάρχουν, όμως, τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό –και κάποιες άλλες που ενδεχομένως να χειροτερέψουν τα πράγματα-
οι οποίες σε συνδυασμό με λίγη χαλάρωση και ξεκούραση, θα σας κάνουν να αξιοποιήσετε το κρεβάτι σας σε έξτρα δραστηριότητες πέρα από τον ύπνο.
Μαύρα σμέουρα: σας βάζουν σε διάθεση

Τα φρούτα της οικογένειας των μούρων και τα μαύρα σμέουρα συγκεκριμένα μπορούν να βοηθήσουν τη ερωτική σας ζωή, καταναλώνοντάς τα καθημερινά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα φυτοχημικά που περιέχουν τονώνουν τη λίμπιντο και τη ερωτική διάρκεια, οπότε μην το καθυστερείτε. xorisorianews.gr Βάλτε στο διατροφικό σας πρόγραμμα 10 μαύρα σμέουρα ή μια κουταλιά της σούπας από τους σπόρους τους, λίγες ώρες πριν αρχίσει το… σόου.
Μπρόκολο: αγαπήστε το για να αγαπηθείτε

Ξεχάστε τις παιδικές σας γκρίνιες όποτε η μαμά σας έφτιαχνε λίγο μπρόκολο και αρχίστε πάλι να το εντάσσετε στη διατροφή σας είτε ωμό, είτε σοταρισμένο, είτε μαγειρεμένο. Προσθέστε το στη σαλάτα, στη μπριζόλα στον πουρέ και λάβετε τη βιταμίνη C που σας προσφέρει. Η βιταμίνη αυτή, εκτός από τ’ ότι τονώνει το ανοσοποιητικό, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στα όργανα του σώματος, ενώ έχει σχετιστεί και με τη γυναικεία λίμπιντο. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.
Σύκο: το απόλυτο διεγερτικό

Μια από τις πιο απλές τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο, το σύκο μπορεί να σας γυρίσει πίσω στην… εφηβεία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα σύκα θεωρούνται άριστα διεγερτικά και αυξάνουν τις ορμόνες της ερωτικής έλξης που ονομάζονται φερομόνες. Δοκιμάστε να απολαύσετε 3-5 σύκα πριν ξεκινήσετε το… παιχνίδι και ανακαλύψτε μια νέα σας πλευρά.
Καρπούζι: για ερωτική επιθυμία

Παρ’όλο που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, η οποία φτάνει το 92%, το υπόλοιπο 8% περιέχει συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν τη ερωτική υγεία. Ερευνητές του A&M Fruit and Vegetable Improvement Center στο Τέξας ανέφεραν το 2008 ότι το καρπούζι περιέχει συστατικά που έχουν επίδραση παρόμοια με του viagra στα αιμοφόρα αγγεία. xorisorianews.gr Συγκεκριμένα, περιέχει κιτρουλίνη, την οποία ο οργανισμός μετατρέπει σε αργινίνη, ένα αμινοξύ που αυξάνει τα επίπεδα του νιτρικού οξειδίου, χαλαρώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία με παρόμοιο τρόπο με το περιβόητο μπλε χάπι.
Κρόκος Κοζάνης: σας ετοιμάζει για δράση

Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η δράση του επεκτείνεται εκτός από το στομάχι σας και στη ερωτική σας ζωή. Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Guelph, το σαφράν μπορεί να βελτιώσει τις ερωτικές σας επιδόσεις. Συστήνεται να βάλετε λίγη ποσότητα σε ζεστό νερό, να το αφήσετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια να το προσθέσετε στο ρύζι, τη σούπα, το κινόα, το κριθάρι κ.ο.κ.
3 τροφές που θα σας «ρίξουν»

Επεξεργασμένα αρτοποιήματα: Οι τροφές αυτές περιέχουν τρανς λιπαρά οξέα, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τα κύτταρά μας και το ανοσοποιητικό, συν του ότι αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα μας, μειώνοντας τη λίμπιντο. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μειώνουν το οξυγόνο στα γεννητικά όργανα.
Γαλακτοκομικά: Το γαλακτικό οξύ και κάποια συστατικά των γαλακτοκομικών που επηρεάζουν το οξυγόνο στο σώμα μας, μπορούν να ρίξουν τη λίμπιντο. Από την άλλη πάλι, το ασβέστιο συνδέεται με τη ερωτική υγεία. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αυξήσετε τις υπόλοιπες πηγές ασβεστίου, όπως τα αμύγδαλα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το λάχανο, το μπρόκολο κ.ά.
Αλκοόλ: Αφήνοντας τις τροφές και περνώντας στα ποτά, η αλήθεια είναι ότι λίγο αλκοόλ δεν πείραξε ποτέ κανέναν (μάλλον το αντίθετο). Η υπερβολή, όμως, μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στη στύση, δυσκολία στην επίτευξη οργασμού και πρόωρη εκσπερμάτιση. Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *