50 δις, ποια 50 δις ;

Ακόμη και ο αλήστου μνήμης Αλογοσκούφης, το 2008, είχε απαγορεύσει το σορτάρισμα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Το short selling. Τι είναι τούτο, για όσους δεν ασχολούνται με χρηματιστηριακά ; Πολύ απλά, η δυνατότητα να πουλάς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ μετοχές σε μια τιμή, και…..
αφού σε κάμποσες συνεδριάσεις κατεβάσεις την εν λόγω τιμή , να τις αγοράζεις πολύ φτηνότερα. Αυτό ακριβώς γίνεται και σήμερα. Έγινε με τον ΟΤΕ και προφανώς θα γίνει και με όλες τις υπό αποκρατικοποίηση εισηγμένες. Εντελώς άνετα και …χαλαράααα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα σορτάρουν, θα πουλήσουν ακριβά αέρα κοπανιστό, μετά θα ρίξουν τις τιμές και θα αγοράσουν
φτηνά , αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Εκεί λοιπόν που αναμένουμε 50 δις, θα μας προκύψουν κατά πολύ λιγότερα. Και το αφελές ερώτημα του απλού καθημερινού πολίτη είναι : γιατί ρε συνέλληνες κυβερνήτες δεν απαγορεύετε το shortselling, τουλάχιστον, για όσο θα διαρκέσουν οι αποκρατικοποιήσεις ; Δεν καταλαβαίνετε ότι χάνονται λεφτά που τα χρειάζεται επειγόντως ο κρατικός κορβανάς ; Αναμένουμε εναγωνίως μιαν απάντηση.

protovοulιadialogou

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *