Ιανουάριος 28, 2019

Select your Top Menu from wp menus

Σόρος: Στο 50% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, δηλαδή της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, θα μπορούσαν να καταρρεύσουν οδηγώντας τη χώρα εκτός
ευρώ, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.
Οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι τώρα 50-50, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg.

«Τώρα έχουμε μία κατάσταση, από την οποία θα χάνουν όλοι, και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι κάτι μεσοβέζικο» δήλωσε ο Σόρος, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και έχει αντιμετωπισθεί με κακό τρόπο από όλες τις πλευρές».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών που βοηθούν στη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας – της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, οδηγώντας τη χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο Σόρος.

«Μπορεί να απωθείς (σ.σ.: το χρέος) συνεχώς, πληρώνοντας τους τόκους χωρίς διαγραφή χρέους» σημείωσε, αλλά εν τω μεταξύ δεν θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, επειδή η Ελλάδα θα οδηγείται σε ένα τέλμα. «Τώρα είμαστε στο μεταίχμιο και μπορώ να δω και τις δύο πιθανότητες» δήλωσε ο Τζ.Σόρος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...