Ο Βενιζέλος οδηγεί την κυβέρνηση σε πολιτική αυτοκτονία, με την εμμονή για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών

Η θερμή υποδοχή του διαγγέλματος του Αντώνη Σαμαρά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και οι διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη περί “ήττας των σκληρών του Μαξίμου”…
που σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ είχαν εγκλωβίσει τον Πρωθυπουργό σε μια ανυποχώρητη στάση στο θέμα του ορισμού ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015, κάθε άλλο παρά απατήρητες περνούν.

Ακόμη πιο σημαντική ωστόσο είναι η παράμετρος της εμμονής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνδέει ευθέως με την… ομαλοποίηση των πολιτικών εξελίξεων, στον απόηχο της σημερινής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

Βέβαια, όταν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ομιλούν περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, εννοούν κυρίως την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, σε μια προσπάθεια να… δυσκολευτεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών, εφόσον επιβεβαιωθούν τα σχετικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Μόνο που αυτή η πολιτική εμμονή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι άκαιρη και οδηγεί την κυβέρνηση σε πολιτική αυτοκτονία, σε επίπεδο ουσίας και εντυπώσεων, δείχνοντας ηττοπάθεια και αποπνέοντας παρασκήνιο, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς ομιλεί περί “καθαρών λύσεων”.

Το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι τον πολιτικό λογαριασμό αυτής της εμμονής στρατηγικής δεν θα την πληρώσει το ΠΑΣΟΚ. Θα την πληρώσει η Νέα Δημοκρατία.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *