500.000 ευρώ θα πληρώσει η πτωχευμένη Ελλάδα το κάζο της ΕΠΟ με τον τουρίστα-προπονητή Κλαούντιο Ρανιέρι

36Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει το 1/3 του ποσού που προέβλεπε το κλειστό διετές συμβόλαιό του, περί τις 500.000 ευρώ στο χέρι δηλαδή και θα αποτελέσει παρελθόν. Κανονικά έπρεπε να πάρει σχεδόν 1,5 εκατομμυριο ευρώ, αλλά ύστερα από τις συζητήσεις με τον Σαρρή φαίνεται πιο συγκαταβατικός και θα αποχωρήσει με λιγότερα…

Το… πλούσιο παρελθόν του Ιταλού

Ο «Κλαύδιος» έχει καταφέρει κάτι μοναδικό που μόνο με τα κατορθώματα του Σβεν Γκόραν Έρικσον μπορεί να συγκριθεί. Από το 2004 μέχρι το 2014 έχει κερδίσει 12.000.000 ευρώ μόνο από αποζημιώσεις!

Ο πρώτος που του έδωσε το τσεκ ύψους 1.200.000 ευρώ ήταν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η 2η θέση που πήρε η Τσέλσι το 2004, δεν άρεσε στον Ρώσο που ήθελε να δει τα πολλά δισ. που είχε ξοδέψει να τον στείλουν στην κορυφή. Βέβαια, το δρόμο του… αποχωρισμού έκανε πιο εύκολο ο Ράφα Μπενίτεθ που άφηνε τότε την Βαλένθια για τη Λίβερπουλ. Ετσι, ο Ιταλός, που είχε άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο, πήρε ξεκάθαρα πιο μικρό ποσό από τα 2.500.000 ευρώ/χρόνο που τσέπωνε.

Ωστόσο, ούτε ο ήλιος της Βαλένθια ήταν ικανός να… ζεστάνει την καρδιά των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι μετά τον αποκλεισμό από την Στεάουα στο UEFA συνεδρίασαν εκτάκτως για να τον απομακρύνουν. Ετσι, οκτώ μήνες από την ανακοίνωση της πρόσληψής του, ανακοινώθηκε η αποχώρησή του. Πόσα πήρε από τις “νυχτερίδες” από τις οποίες έφυγε… νύχτα; 5.000.000 ευρώ! Τα χρήματα αυτά ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν 2 χρόνια σε… διακοπές.

Η Πάρμα, όμως, φρόντισε να τον βγάλει από την ανεργία και ο Ρανιέρι ευχαρίστησε όσους τον εμπιστεύτηκαν κρατώντας την ομάδα στη Serie A ως… διά μαγείας. Πέντε μήνες αργότερα την… έκανε για τη Γιουβέντους. Την πρώτη του χρονιά οδήγησε την ομάδα του Τορίνο στην 3η θέση. Την επόμενη όμως και πάλι σε έκτακτο συμβούλιο αποφασίστηκε ότι πρέπει να απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας, μιας και η «κυρία» έπρεπε να βρει άλλο κύριο. Το ποσό του 1.300.000 ευρώ έκανε πιο γλυκό το… φευγιό του.

Επόμενος σταθμός του η Ρόμα, στην οποία κούνησε μαντίλι τον Φλεβάρη του 2011. Μετά ήρθε η Ίντερ στην οποία, τον… άντεξαν μόλις έξι μήνες.

Η πρόκληση της Μονακό ήρθε στα χέρια του. Εκείνος δεν είπε «όχι». Οι Μονεγάσκοι επέστρεψαν στην πρώτη κατηγορία και το μόνο που ήθελαν απ’ αυτόν ήταν να «ρίξει σκόνη» στην Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν τα κατάφερε. Ετσι, εισέπραξε 5.000.000 τον περασμένο Μάιο και η μοίρα τον έφερε στην Εθνική.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *