Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο κερδίζει 500 ευρώ το δευτερόλεπτο…

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο δεν είναι ούτε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας ούτε η Οπρα Γουίνφρι αλλά μια άγνωστη από την Αυστραλία, η Τζίνα Ράινχαρτ. Κάποτε την ρώτησαν τι είναι η ομορφιά. Κι εκείνη αναφέρθηκε στην πηγή της περιουσίας της οικογένειάς της: Ομορφιά είναι ένα ορυχείο σιδήρου, είπε…
Απέραντα κοιτάσματα σιδήρου

Σύμφωνα με το Βήμα όταν ο πατέρας της, Λανγκ Χάνκοκ, ανακάλυψε ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στη δεκαετία του ’50, οι εξαγωγές σιδήρου απαγορεύονταν στην Αυστραλία διότι το μέταλλο αυτό θεωρούνταν σπάνιο. Η δισεκατομμυριούχος τονίζει ότι το ορυχείο στη δυτική Αυστραλία που έκανε την οικογένειά της πλούσια ευνόησε ολόκληρη τη χώρα και εκφράζει την πικρία ότι αυτό δεν της έχει αναγνωριστεί επαρκώς, όπως διαβάζουμε στο iefimerida.

Η 58χρονη Ράινχαρτ έχει προσωπική περιουσία άνω των 24 δισ. ευρώ. Τα τελευταία χρόνια ανέβηκε από πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας σε πλουσιότερη της Ασίας και στη συνέχεια του κόσμου _ σύμφωνα με το αυστραλέζικο οικονομικό περιοδικό «BRW» και τον Citigroup που προέβλεψε ότι σύντομα θα φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, με περιουσία άνω των 81 δισ. ευρώ στο όνομά της.

500 ευρώ το δευτερόλεπτο.

Η Ράινχαρτ κερδίζει σχεδόν 500 ευρώ το δευτερόλεπτο. Απεχθάνεται να την αποκαλούν κληρονόμο ορυχείων διότι θεωρεί εαυτόν αυτοδημιούργητη επιχειρηματία επειδή άλλαξε εκ βάθρων την εταιρεία μετά τον θάνατο του πατέρα της το 1992.

Η Hancock Prospecting είναι ουσιαστικά ολόκληρη η ζωή της. Έχει ελάχιστα ενδιαφέροντα πέραν αυτής. Δεν την προσελκύει η τέχνη, τα άλογα κούρσας και τα ιδιωτικά αεροπλάνα όπως άλλους πλούσιους. Είναι διαθέσιμη για την εταιρεία της 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Εριστική, η Ράινχαρτ κινείται μεταξύ συντηρητισμού και φιλελευθερισμού ενώ αρνείται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή. Ηρωίδα της είναι η Μάργκαρετ Θάτσερ με την οποία συνέφαγε το 1977. 

Ύστερα από εκείνο το γεύμα, η νεαρή τότε Τζίνα άρχισε να ντύνεται περισσότερο σαν επιχειρηματίας και να βάφεται ενώ άλλαξε και χτένισμα. Άλλος ήρωάς της είναι ο οικονομολόγος Μίλτον Φρίντμαν, υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *