ΠΑΣΟΚ-ΝΔ πήραν 500 εκ. κρατικό χρήμα & 253 εκ. “θαλασσοδάνεια”-Πληρώνει ο… λαός

Tα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έχουν λάβει περίπου 500 εκατ. ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση και άλλα 253,5 εκατ. ευρώ «θαλασσοδάνεια» από τις τράπεζες, δεσμεύοντας…

τις κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι το 2020, έκοψαν χθες την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Η πολιτική υποκρισία δεν έχει τέλος, όπως επίσης και η πολιτική απάτη. Αλλά γι’ αυτά δεν υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα.

Με 235 «ΝΑΙ» από τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και ορισμένων βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπερψηφίστηκε χθες η τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Είχε λάβει μόλις 500.000 ευρώ.

Για τα 500 εκατ. ευρώ που έχουν λάβει όμως μόνο τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα τελευταία χρόνια προκειμένου να καταστρέψουν τη χώρα και να την οδηγήσουν στα δεσμά του μνημονίου, αλυσοδένοντας τους Έλληνες και αρπάζοντας τις περιουσίες τους δεν μιλάει κανείς.

Ξέχασαν βέβαια και τα δάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα από τις τράπεζες όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς καμίας απολύτως εγγύηση. Ποσό που ξεπερνά τα 270 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 253,5 εκατ. ευρώ τα οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αυτά τα χρήματα θα τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός, αφού πρόκειται για… θαλασσοδάνεια.

Πέρασαν μάλιστα και τροπολογία απαλλάσσοντας τους τραπεζίτες που διόρισαν από τις ποινικές ευθύνες για τη χορήγηση των δανείων αυτών. Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παπαδημούλης που είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση γι’ αυτή την τροπολογία; Έπαιξαν και αυτοί χθες το «παιχνίδι» της κυβέρνησης, αγνοώντας πώς σύντομα θα έρθει η σειρά τους, μετά τη Χρυσή Αυγή στη λογική των «δύο άκρων».

Η Τράπεζα της Ελλάδας είναι αυτή που πιστοποιεί την απάτη σε βάρος του ελληνικού λαού με τα “θαλασσοδάνεια”. Βάσει των στοιχείων από την εξέταση των δανείων την περίοδο 2010-2011, τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ και τώρα από κοινού τη χώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χρωστούν τα 253,5 εκατ. ευρώ. Τα δύο κύρια κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρωστούν μαζί 19 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ χρωστάει 132,5 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν 121 εκατομμύρια.Όλα αυτά τα χρήματα χορηγήθηκαν στα κόμματα χωρίς την παραμικρή εμπράγματη εγγύηση. Μοναδικό «εχέγγυο» για την αποπληρωμή των δανείων ήταν οι επιχορηγήσεις προς τα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και καλά αν επρόκειτο για δόσεις του τρέχοντος ή έστω του επόμενου χρόνου που είχαν ήδη αποφασιστεί και απλώς δεν είχαν εκταμιευθεί όλες οι δόσεις της επιχορήγησης. Αυτό θα φαινόταν λογικό. Δεν είναι όμως έτσι. Τα κόμματα εξουσίας έστησαν άλλη «φάμπρικα».

Zητούσαν από κρατικές κυρίως -αλλά όχι μόνο- τράπεζες, τους διοικητές των οποίων όριζε η εκάστοτε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ, να τους χορηγούν δάνεια έναντι κρατικών επιχορηγήσεων ολοένα και πιο μελλοντικών χρόνων. Έφτασαν στο σημείο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να έχουν δεσμεύσει τις κρατικές επιχορηγήσεις ακόμη και των ετών… 2019 και 2020!

Η ΝΔ. μάλιστα είχε δεσμεύσει ως εγγύηση τις κρατικές επιχορηγήσεις του 2019 και του 2020 στην Αγροτική Τράπεζα για να πάρει ένα από τα πολλά δάνεια και είχε υπογράψει σύμβαση με την τράπεζα να μην εκχωρήσουν σε τρίτους τις επιχορηγήσεις αυτών των δύο ετών, ενώ στη συνέχεια… 
ξαναεκχώρησαν τις επιχορηγήσεις των ίδιων χρόνων και στην Εθνική Τράπεζα για άλλο δάνειο!
Αν το είχε κάνει αυτό ιδιώτης, θα τον είχαν κλείσει για πάντα στη φυλακή. Πόσο μάλλον, όταν τα εκατοντάδες αυτά εκατομμύρια δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν και θα φορτωθούν στον Ελληνικό λαό που αδυνατεί να πληρώσει μία φρατζόλα ψωμί για την οικογένεια του.

Οι κρατικές επιχορηγήσεις προκύπτουν βάσει το ποσοστών που λαμβάνει το κάθε κόμμα στις εκλογές. Δεδομένης της εκλογικής καθίζησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που έπεται με την πολιτική που ακολουθεί, τα δάνεια αυτά δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ.

Εν μια νυκτί λοιπόν θα περάσουν μία διάταξη που θα απαλλάσσει τα κόμματα από τις δανειακές τους υποχρεώσεις και θα τα φορτώνει στο λαό. Κι όμως δεν υπάρχει ούτε ένας εισαγγελέας να παρέμβει και να κλείσει πολιτικούς και τραπεζίτες στη φυλακή.

Αντιθέτως υπήρξαν πολλοί να ασχοληθούν με το κατασκευασμένο κατηγορητήριο κατά της Χρυσής Αυγής για να βάλουν στη φυλακή την ηγεσία του κόμματος. Και χθες η Βουλή έκοψε και την κρατική χρηματοδότηση του Λαϊκού Συνδέσμου.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που έχουν αντιληφθεί το μέγεθος της πολιτικής απάτης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *