ΕΛ.ΑΣ: Ένας στους δύο πολιτικούς χάνει τον αστυνομικό του – Αποδεσμεύτηκαν 500 αστυνομικοί και 80 οχήματα

Συνολικά 1.000 επαναξιολογήσεις περιπτώσεων φύλαξης πολιτικών από αστυνομικούς έχει κάνει ήδη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή του νέου αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Περίπου ένας στους δύο πολιτικούς που είχαν μέχρι χθες αστυνομική συνοδεία είτε δεν θα έχουν πια είτε θα έχουν πιο περιορισμένη.

Μέχρι στιγμής έχουν αποδεσμευτεί μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας περίπου 500 αστυνομικοί και 80 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη VIP.

Το πρώτο ξεκαθάρισμα αφορούσε πολιτικούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επαναξιολογηθούν ακόμα 3.000 φάκελοι που αφορούν επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και εκδότες. Τελικός στόχος του κ. Πανούση είναι ο αριθμός που απασχολούνταν στους VIP (4.000 άνδρες) να μειωθεί στο μισό.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν, πάντως, ότι ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος έχει ήδη θορυβηθεί από την προσπάθεια της κυβέρνησης και πιέζει τον νέο υπουργό στο να πάρει πίσω την σωστή απόφασή του για αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού.

Το τηλέφωνο του κ. Πανούση δεν σταματά να χτυπά τις τελευταίες ημέρες από πολιτικούς και επιχειρηματίες που τον «παρακαλάνε» να μην τους πάρει τους σωματοφύλακές τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *