Κολοράντο-500 αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι σήμερα στην δυτική Πολιτεία του Κολοράντο, εξαιτίας των…

πλημμυρών οι οποίες προκάλεσαν ήδη τον θάνατο πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 500 ανθρώπων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν σήμερα στην πολιτεία.

Προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς. Μια γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο το Σάββατο στην πόλη Μπούλντερ ήταν το τελευταίο θύμα που καταγράφηκε, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Την Πέμπτη οι διασώστες είχαν βρει τρία πτώματα και την Παρασκευή ένα τέταρτο στην κομητεία Μπούλντερ.

“Είναι πιθανό θα υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες”, δήλωσε στον Τύπο ο σερίφης της κομητείας Μπούλντερ αλλά “με τον στρατό των εθελοντών και τα αεροπορικά μέσα υποστήριξης των επιχειρήσεων ελπίζουμε να βρούμε όλους όσοι αγνοούνται”.

Ενισχύσεις αναμένονται στην πολιτεία, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κολοράντο και έδωσε εντολή για την αποστολή περισσότερων διασωστών και τεχνικών μέσων για να ενισχύσουν τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα συνεργεία διάσωσης θα χρειαστούν αρκετές ημέρες πριν καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Επιπλέον οι κατακλυσμιαίες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για “πολλές ημέρες ακόμη”, προειδοποίησαν οι μετεωρολόγοι.

Η καταστροφή πύργων επικοινωνίας κινητής τηλεφωνίας, οι πολλές διακοπές της ηλεκτροδότησης και οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Περί τους 350 ανθρώπους αγνοούνται μόνο στην κομητεία Λάριμερ, όπου πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Στη γειτονική κομητεία Μπούλντερ, η τύχη 231 ανθρώπων αγνοείται, μετέδωσε το CNN αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα στοιχεία αυτά αλλάζουν συνεχώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *