Ιερέας καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκιση για παιδική πορνογραφία

Στα θύματα του και ένα βρέφος δύο χρονών


Σε 50 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας ιερέας στην πόλη του Κάνσας, ο οποίος κατηγορείται για παιδική πορνογραφία…

και λήψη φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου πολλών νεαρών κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους δύο ετών.

Πρόκειται για τον 47χρονο Σον Ράτιγκαν, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του τον Αύγουστο του 2012 σε τέσσερις κατηγορίες για παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας. «Η κοινωνία θα πρέπει να προστατεύεται από ανθρώπους σαν εσάς», δήλωσε ο δικαστής, Γκάρι Φένερ.

Οι εισαγγελείς είχαν προτείνει την ποινή φυλάκισης 50 ετών όταν αποκαλύφθηκε ότι ο ιερέας είχε στην κατοχή του εκατοντάδες άσεμνες φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, ενώ οι δικηγόροι του Ράτιγκαν πρότειναν φυλάκιση 15 ετών –την μικρότερη για αυτού του είδους τις περιπτώσεις. «Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τη θλίψη μου», δήλωσε ο δικαστής.

«Ξέρω ότι ο Θεός με έχει συγχωρήσει, η ψυχή μου είναι σε καλή κατάσταση» είπε ενώπιον του δικαστηρίου ο ιερέας.


Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι το «πάθος» του Ράτιγκαν επικεντρωνόταν γύρω από ανήλικα κορίτσια ηλικίας μεταξύ 2 και 12 ετών και ότι είχε διαπράξει ποικίλα αδικήματα τα τελευταία έξι χρόνια. Πολλές από τις κατηγορίες παραλείφθηκαν λόγω της συμφωνίας που έκανε με τους εισαγγελείς προκειμένου να αποσπάσουν την ομολογία του.

Η μητέρα ενός κοριτσιού μόλις δύο ετών, το οποίο φέρεται πως είχε υποστεί κακοποίηση από τον 47χρονο ιερέα έκανε παράκληση στο δικαστήριο να επιβληθεί ισόβια φυλάκιση στον Ράτιγκαν για το κακό που έκανε σε τόσα αθώα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της κόρης της. «Το μωρό μας, το κοριτσάκι μας υπέφερε. Υπάρχουν τέρατα παντού», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *