Τελευταία Νέα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΙΚΑ με 50 ένσημα

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο ΙΚΑ με 50 ένσημα – Η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
H Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων παρέχει ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ με 50 ένσημα…

Ασφαλιστική ικανότητα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο νόμος, παρέχει η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε την Τετάρτη, παρατείνεται, επίσης, η ασφαλιστική κάλυψη σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα.

“Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Διαδικασία

Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι έως την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, την οποία έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης (φωτό).

Η ενέργεια επισπεύσθηκε, καθώς την 28η Φεβρουαρίου λήγει η ασφαλιστική ικανότητα πολλών ασφαλισμένων.

iatronet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *