Μαζικές παραιτήσεις στις ΕΔ και στα ΣΑ πυροδοτεί το “μαχαίρι” στο εφάπαξ έως και 50%

Τη… μεγάλη φυγή από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζουν οι ένστολοι μετά και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.

Το επίμαχο άρθρο 221 που προβλέπει σημαντικές περικοπές στα εφάπαξ των ενστόλων και το οποίο είχε γίνει αντικείμενο διαβουλεύσεων μεταξύ του κλάδου και του αρμόδιου υπουργείου για να υποστεί βελτιώσεις, όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά αυστηροποιήθηκε και οδηγεί σε μαζικές παραιτήσεις σε βάρος της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

Το άρθρο αρχικά προέβλεπε ως χρονικό όριο την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ μετά την επαναδιατύπωσή του αυτό φαίνεται ότι άλλαξε, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Οκτωβρίου 2014.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει άμεσα κύμα μαζικών παραιτήσεων, ώστε να διασφαλιστούν τα εφάπαξ με τα παλαιά δεδομένα και να γλιτώσουν το νέο «τσεκούρι», που σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 50%.

Στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης που βρίσκεται από χθες στη Βουλή προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύει μεταξύ άλλων και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *