Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! Σκληρή επίθεση από Βενιζέλο: “Η κυβέρνηση έχει γίνει 50 αποχρώσεις του γκρι!”

Σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ο…
κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση,
κάνοντας λόγο για 50 αποχρώσεις του γκρι στις θέσεις της για τη διαπραγμάτευση, την κατηγόρησε ότι δεν διαπραγματεύεται διεθνώς, αλλά εξαντλείται σε μια μίζερη εσωκομματική διαπραγμάτευση, και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να γίνει η Ελλάδα Αργεντινή.

Βενιζέλος: “Θέλετε να σας θυμίσω πόσες αποχρώσεις του γκρι έχει η κυβέρνησή σας γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης όλο αυτό το διάστημα; 50 αποχρώσεις του γκρι μπορώ να μετρήσω”.

«Τα ψέματα τελείωσαν. Ο χρόνος τελείωσε. Η χώρα πρέπει να αυτοπροστατευθεί. Καλώ την κυβέρνηση, και παρακαλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τα απλά, τα θεμελιώδη, ποιο είναι το πλαίσιο που ακολουθεί η χώρα σε μια διαπραγμάτευση, που έχει νόημα όταν γίνεται με τους έξω, και όχι με τους μέσα απλά και μόνο για να διατηρήσουμε μια πολιτική ομάδα στην εξουσία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνε το λάθος να εκλάβει ως φιλική τη θέση του ΔΝΤ, που εμφανίζεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να καλεί είτε την ΕΕ να προχωρήσει σε κούρεμα του χρέους ή την Ελλάδα να πάρει πρόσθετα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία «πρόκειται για ωμή απειλή ξαφνικού θανάτου». «Η χώρα πρέπει να διαπραγματεύεται και με το ΔΝΤ. Αυτή είναι η θέση μας που επαναλαμβάνουμε, αλλά κανείς δεν ακούει, κανείς δεν σέβεται και κανείς δεν θυμάται», τόνισε και προσέθεσε: «Θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα όταν θα φανεί η αξία του πολιτικού κουμπαρά που σπάει σήμερα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και το ταξίδι του Γιάννη Δραγασάκη με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη Φραγκφούρτη, για να συναντήσουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κάνοντας λόγο για παράξενη απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη από τη διαβούλευση και υποστήριξε ότι «στέλνονται παράταιρα και αντιφατικά μηνύματα που μειώνουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης». «Θέλω να είναι θετικό το αποτέλεσμα της διαβούλευσης τους με τον κ. Ντράγκι. Όμως σε ποια στρατηγική εντάσσεται η κρίσιμη αυτή συνάντηση; Πάει σε αυτή η κυβέρνηση για να εκβιάσει, να απειλήσει ή να παρακαλέσει;», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε για ακόμα μια φορά της πολιτικής που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ, η οποία -όπως είπε- «λοιδορήθηκε, φτύστηκε, απαξιώθηκε, αλλά δείχνει ότι δικαιώθηκε», συμπληρώνοντας ότι «το ζήτημα για εμάς δεν είναι να δικαιωθούμε μέσα από την καταστροφή της χώρας, αλλά να βγει αλώβητη από την κρίση».

«Τώρα θα βγαίναμε από το μνημόνιο. Όμως δυστυχώς η χώρα μπαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο», υποστήριξε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε: «Κάθε εβδομάδα υπάρχει και μία διαφορετική δήλωση. Ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να λένε ότι προηγούνται οι μισθοί και οι συντάξεις και όχι η καταβολή των δόσεων. Μόνο που αν συμβεί αυτό, θα είναι πιστωτικό γεγονός και την επόμενη εβδομάδα δεν θα υπάρχουν ούτε τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *