5+1 προτάσεις για τις κρύες μέρες που έρχονται!

Μπορεί να μη θέλουμε να το αποδεχτούμε, αλλά ο Χειμώνας πλησιάζει. Η θερμοκρασία πέφτει, η ώρα αλλάζει και η διάθεσή μας για βόλτες και…
εξόδους μειώνεται. Παρόλα αυτά, το να περνάς ατελείωτες ώρες στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία σου, για αυτό κινητοποιήσου και δοκίμασε να κάνεις λίγο πιο fun την καθημερινότητά σου. Άλλωστε, τα αγαπημένα σου πρόσωπα, έχουν πάντα τη δύναμη να βελτιώνουν τη διάθεσή σου. Μην αφήσεις τον καιρό να χαλάσει τα σχέδιά σου! Άντλησε έμπνευση από τις παρακάτω ιδέες για να διασκεδάσεις, χωρίς να τουρτουρίζεις από το κρύο.

«Ταξίδεψε» σε μία σκοτεινή αίθουσα

Πόσο καιρό έχεις να παρακολουθήσεις μία ταινία στη μεγάλη οθόνη; Οι επιβλητικές κινηματογραφικές αίθουσες, οι αναπαυτικές πολυθρόνες και τα μυρωδάτα ποπ κορν δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσεις κάποια από τις πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις, που παίζονται αυτή την περίοδο στο σινεμά, όπως το «Suburbicon» ή το «Mother».

Κάθε προβολή μπορεί να γίνει μία εμπειρία, που θα σε συναρπάσει και θα σε ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της έβδομης τέχνης. Εννοείται, ότι το περιβάλλον βοηθάει σημαντικά στο να μεταφερθείς ολοκληρωτικά σε αυτόν τον πρωτόγνωρο κόσμο, για αυτό σήκω από τον καναπέ και άσε για λίγο τις αγαπημένες σου σειρές, για να απολαύσεις μία πιο grande κινηματογραφική προβολή, όπως ακριβώς θα έκανε μία πραγματική βασίλισσα.

Επισκέψου ένα μουσείο

Η Αθήνα είναι γεμάτη χώρους πολιτισμού που προσπερνάμε. Πέρα από τα ιστορικά μουσεία, τα οποία μπορεί να έχεις ήδη επισκεφτεί, υπάρχουν αμέτρητες γκαλερί που φιλοξενούν πρωτότυπα έργα νέων καλλιτεχνών, που αξίζει να δεις.

Αν αναζητάς κάτι διαφορετικό, δοκίμασε να περάσεις από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να δεις την έκθεση «Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο» που παρουσιάζει τη μακρόχρονη επιρροή της επιστημονικής φαντασίας σε ολόκληρο το εύρος της σύγχρονης κουλτούρας! Εναλλακτικά, άσε τους εθελοντές της ομάδας NEON να σε ξεναγήσουν εντελώς δωρεάν στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Καπλάνων στο Κολωνάκι και στην έκθεση «A Puppet Sun», που θα σε ταξιδέψει στη σύγχρονη ιστορία μέσα από μοναδικά έργα τέχνης.

Κάνε window shopping σε κάποιο εμπορικό κέντρο

Εμπνεύσου από τις νέες τάσεις της μόδας χαζεύοντας τις βιτρίνες. Είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και διασκεδαστικός τρόπος για να πάρεις ιδέες και να καταφέρεις να αναδιοργανώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να επιλέξεις τα κομμάτια που θα φορεθούν τη νέα σεζόν. Επειδή δεν είναι εύκολο να βολτάρεις όταν βρέχει ή κάνει κρύο στην Ερμού, το Κολωνάκι ή οποιονδήποτε άλλο εμπορικό δρόμο, προτίμησε να επισκεφτείς ένα εμπορικό κέντρο. Εκεί, θα βρεις συγκεντρωμένα όλα τα μαγαζιά, ενώ μπορείς να περπατάς για ώρες στους διαδρόμους του ή να κάνεις διάλειμμα για καφέ και ποτό.

Δοκίμασε νέες γεύσεις

Αν έχεις βαρεθεί το μαγείρεμα, τις ίδιες κλασικές γεύσεις αλλά και τα αγαπημένα σου εστιατόρια στην πόλη, είναι η κατάλληλη στιγμή να δοκιμάσεις κάτι νέο. Πλέον στην Αθήνα, υπάρχουν πάρα πολλά κινέζικα, βιετναμέζικα, ταϊλανδέζικα, τσέχικα και ινδικά εστιατόρια. Εκτός από τα πρωτότυπα αυθεντικά πιάτα που προσφέρουν, συνήθως έχουν πολύ ωραία διακόσμηση, αλλά και ένα περιβάλλον που σε ταξιδεύει στον πολιτισμό και την κουλτούρα των χωρών αυτών. Σκέψου ξανά, πριν παραγγείλεις πίτσα στο σπίτι! Δοκίμασε παντ τάι, σούσι, κεσαντίγια ή οτιδήποτε άλλο «τραβάει» η όρεξή σου. Τα πολύχρωμα πιάτα θα σου προσφέρουν την εμπειρία ενός ξεχωριστού γαστρονομικού ταξιδιού και θα κάνουν λίγο πιο ενδιαφέροντα τα κρύα βράδια που έρχονται. Μην ξεχνάς ότι για να τα απολαύσεις στο έπακρο, πρέπει να τα μοιραστείς με καλή παρέα!

Μάθε τέχνη κι άστηνε

Βρες σεμινάρια που σε ενδιαφέρουν και προσπάθησε να μάθεις κάτι νέο. Μπορείς να δοκιμάσεις από μαθήματα γαστρονομίας ή ζαχαροπλαστικής μέχρι μαθήματα ζωγραφικής, χειροτεχνίας ή φωτογραφίας. Άλλωστε, οι γνώσεις και νέες ικανότητες που θα αποκτήσεις, θα σου φανούν πολύ χρήσιμες στην καθημερινότητά σου, και θα σε βοηθήσουν να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Αν διανύεις μία δύσκολη οικονομική περίοδο, και το budget σου είναι περιορισμένο, μην ξεχνάς ότι το youtube είναι γεμάτο tutorials, στα οποία μπορείς να βρεις από DYI κατασκευές μέχρι ασκήσεις yoga. Προσπάθησε λοιπόν, ακόμη και αν επιλέξεις τελικά να μείνεις στη θαλπωρή του σπιτιού σου, να εκμεταλλευτείς τον χρόνο σου για να μάθεις κάτι νέο, να εξελιχθείς και να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου. Η καλύτερη επιβράβευση, θα είναι όταν δεις το έργο σου να ολοκληρώνεται!

Πήγαινε για μπόουλινγκ

Μπορεί να σου ακούγεται μία δραστηριότητα για εφήβους, όμως αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία στην ενήλικη ζωή σου. Θα σε κάνει να αισθανθείς για λίγο σαν παιδί και να διασκεδάσεις πραγματικά, ενώ προσπαθείς να ρίξεις τις κορίνες… Είναι ιδανική επιλογή, αν θέλεις να δοκιμάσεις μία διαφορετική δραστηριότητα με την παρέα σου. Κάνε strike!

Βγες έξω επιτέλους! Μην αφήσεις το κρύο να σε περιορίσει και να σε κρατήσει μακριά από οτιδήποτε σε ευχαριστεί. Ντύσου ζεστά, φόρεσε τα αγαπημένα σου χουχουλιάρικα πουλόβερ και οργάνωσε εξόδους με τους αγαπημένους σου!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *