5,2 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Στα 4 τρισ.ευρώ που θα διεκδικήσει η Ρωσία από την Γερμανία για πολεμικές αποζημιώσεις, αν προσθέσουμε το χρέος της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα για όσα εγκλήματα διέπραξαν οι Ναζί στην χώρα  κατά την
διάρκεια της Κατοχής και το οποίο κοστολογειται περί το 1,2 τρισ.ευρώ, το σύνολο των οφειλών σε Ελλάδα και Ρωσία φτάνει τα 5,2 τρισ.ευρώ.

Μετά τη Ρωσική Βουλή που αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας του ρωσικού κοινοβουλίου για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρωσία από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις έκανε σαφές με τρόπο κατηγορηματικό, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια δικαίωσης για την καταβολή του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

Η Γερμανία μας οφείλει:

1. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών και των έργων Τέχνης, καταγεγραμμένα από τη Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών.

2. Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην οικονομία της, το ποσό των 7.100 δις δολ., αγοραστικής αξίας 1938, αντί του ποσού των 14.500 δις δολ. που ζήτησε η Ελλάδα, σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις χωρίς τους τόκους.

3. Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής 2 δόσεις), ύψους 3.500 δις δολ., σημερινής αξίας 54 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *