Δεκέμβριος 31, 2018

Select your Top Menu from wp menus

ΟΤΑΝ ΤΟ 55% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ…..

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Κρίσιμη θεωρείται η τρίτη και τελευταία ψηφοφορία των βουλευτών για τον πρόεδρο της δημοκρατίας μετα το…
κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για συναίνεση από όλους. Ο Ελληνικός λαός δημοσκοπικά εμφανίζεται κατά 55% να μην θέλει εκλογές αφού θεωρεί ότι κατά 48% υπάρχει κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ. Πάντως τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους μέσα σε μία εβδομάδα κατά μία εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,5%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,5%, ΠΟΤΑΜΙ 5,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 3,5%. Αυτά δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 36% (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει έρευνα της Pulse από τον Σεπτέμβριο του 2012) έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην έρευνα της Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50%) συμφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προτείνει συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιμετώπιση των σοβαρών εκκρεμοτήτων και ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015. Το 52% των ερωτηθέντων όμως, εκτιμούν ότι παρά την πρωτοβουλία αυτή, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Σε ότι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, μόνο το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Το 55% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν.

Σημαντική μεταβολή σημειώνεται στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία (48%) θεωρεί ότι υπάρχει από μέτριος ως μεγάλος κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, έναντι 43% που θεωρούν ότι υπάρχει μικρός ή κανένας κίνδυνος. Πριν από ένα μήνα, στο ίδιο ερώτημα της Pulse για το Action24, το 52% θεωρούσαν ότι ο κίνδυνος είναι μικρός έως κανένας, και το 39% μέτριος ως μεγάλος.

Σημαντική μεταβολή επίσης, παρουσιάζει ο δείκτης που εξετάζει τη θέση των πολιτών για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πλέον ότι το ζητούμενο είναι σκληρή διαπραγμάτευση αλλά σε συνεννόηση με τους δανειστές, ενώ μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ρήξη με την τρόικα, με ή χωρίς διαπραγμάτευση.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι πληθαίνουν οι φωνές και τα σενάρια του τρίτου γύρου….με το 55% των πολιτών να μην θέλουν εκλογές….

Loading...

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading...