Με 56 άτομα ενισχύεται το ερευνητικό δυναμικό του ΕΛΓΟ «Δήμητρα»

Σχέδιο νόμου που θα διέπει τη λειτουργία του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» επεξεργάζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο…

θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του την υποστήριξη του τομέα της έρευνας & τεχνολογίας και, προς τούτο, ενισχύει το επιστημονικό προσωπικό τού Οργανισμού.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, μετά τη χθεσινή υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης, θα προχωρήσει εντός των ημερών η προκήρυξη για την πρόσληψη 56 ερευνητών φέτος, ενώ άλλοι 44 θα προσληφθούν στις αρχές του 2014.

Πέραν όμως αυτών των τακτικών ερευνητών, θα προκηρυχθούν και θέσεις για περίπου 150 μεταδιδακτορικούς ερευνητές, στα ερευνητικά προγράμματα των οποίων θα υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθούν άλλοι 150 πτυχιούχοι μεταπτυχιακών τμημάτων.

Την ενίσχυση του ερευνητικού δυναμικού του Οργανισμού, ο κ. Τσαυτάρης τη χαρακτήρισε ως σημαντική τομή στον τομέα της γεωργικής έρευνας, η οποία -όπως είπε- έχει υποβαθμιστεί και δεν είχε τύχει καθόλου υποστήριξης την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Οι μελλοντικές προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο αγροδιατροφικός τομέας είναι τεράστιες, υπογράμμισε ο υπουργός, και για να μπορέσει να ανταποκριθεί, αναδεικνύεται σε καίριας σημασίας η αξιοποίηση της έρευνας και της τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι, άμεσα, αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και εκπαιδευτικό πρόγραμμα ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *