Ταξίδι Φιάσκο – Οι Ρώσοι Απέσυραν Πρόταση Μαμούθ 5 δις…

Ταξίδι Φιάσκο στην Ρωσία Τσίπρα! Αλέξη! Τι πήγες να κάνεις στην Ρωσία? Έλαμψαν δια της Απουσίας τους Βαρουφάκης-Καμμένος! Οι Ρώσοι Απέσυραν Πρόταση Μαμούθ 5 δις, για την ενίσχυση του Ελληνικού Στρατού!

Σε ενα εθιμοτυπικο ταξιδι εξελιχθηκε η συναντηση Τσιπρα Πουτιν στη Ρωσια, διαψευδοντας τις μεγαλες προσδοκιες
που ειχε ο Ελληνικος Λαος απο αυτο το ταξιδι του Πρωθυπουργου. (Αν και η κυβερνηση γνωριζε απο προτερου,
και κράτησε μικρο καλαθι, με συγκρατημενη αισιοδοξια, λόγω των μεγάλων πιέσεων και αντιδρασεων για αυτο το ταξιδι απο ΗΠΑ-ΕΕ).

Απο το καλημερα φανηκε η υποβαθμιση αυτου του ταξιδιου απο πλευρας της Ελληνικης Κυβερνησης, ενδίδοντας στις πιέσεις των δανειστών μας, αφου 2 πρωτοκλασατοι Υπουργοι δεν συνοδευουν τον Τσιπρα στην Ρωσια! Αυτοί ειναι,ο Υπουργος Οικονομιας Γιαν(ν)ης Βαρουφακης,και ο Υπουργος Αμυνας Πανος Καμμενος, η λαμπρη απουσια τους εφερε αρκετα ερωτηματα στους κολπους των εμπειρων πολιτικών αναλυτών, αλλα ολως περιεργως εμεινε και ασχολιαστο απο τα Ελληνικα ΜΜΕ! Πως ειναι δυνατον,να απουσιαζει ο Ελληνας τσαρος της οικονομιας, σε ενα τοσο ζωτικης σημασιας ταξιδι για την χώρα μας; Δεν θα συνομιλήσουμε υποτίθεται για το ενδεχομενο οικονομικης βοηθειας 10 με 11 δις απο την Ρωσια? Δυστυχώς οχι φιλοι μου, αυτο το χαρτι,το εκαψε- απεκλεισε, ο ιδιος ο Βαρουφακης!

Σε ενα αποκλειστικο Αρθρο μου με τιτλο: Δυσαρέσκεια Πούτιν για Βαρουφάκη! Αναφέρω τα εξής:
Εκνευρισμο εχει φερει στους Ρωσους Αξιωματουχους, η σταση του Ελληνα Υπουργου Οικονομικον, Γιανη Βαρουφακη,
και ιδιως του Ρωσου Προεδρου Βλαντιμιρ Πουτιν. Ο Λογος ειναι η συνεχης αρνηση του Βαρουφακη στην προταση της Ρωσιας, για οικονομικη βοηθεια προς την Ελλαδα! Ο Γιανης Βαρουφακης, σε συνεχείς δηλώσεις του αναφερει τα εξης:
Η Ελλαδα θελει, η οποιαδηποτε οικονομικη βοηθεια, να προερχεται απο τους κολπους των εταίρων μας, διοτι ανηκουμε και ειμαστε μελη της ΕΕ! Μην ξεχνάμε ομως, οτι ο Γ.Βαρουφακης δουλευε χρονια στην Αμερικη,εχει αλλες αντιληψεις, με αλλο τροπο ζωης,και δεν γνωρίζει την σκακιερα της Γεωστρατηγικης Πολιτικης!
Δυστυχως η πραγματικοτητα ειναι οτι η Ελληνικη Κυβερνηση μπλοφαρε απο οτι φαινεται μεχρι στιγμης, με την υποτιθεμενη οικονομικη βοηθεια απο την Ρωσια, αλλα η Δανειστες μας δεν τσιμπησαν-εχαψαν! Αλλα και να περναμε αυτα τα 10-11 δις απο την Ρωσια,μας ειναι αρκετα? Η απαντηση ειναι οχι, δεν υπαρχει αλλη λυση, παρα μονο η διαγραφή το χρεους….ΤΕΛΟΣ!

Δυσαρέσκεια των Ρώσων Αξιωματούχων Αμυνας, για την απουσια Καμμενου!

Την ωρα που λεμε οτι δεν εχουμε λεφτα, στο ΚΥΣΕΑ εγκρίθηκε μια ελληνοαμερικανική διακρατική συμφωνία, για την αναβάθμιση των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας p-3 orion, με κοστος 500 εκατομμύρια δολαρια, πολυ αναγκαια μεν, αλλα απο Ρωσικη πλευρας ειναι δικαιολογημενα να αισθανονται εξαπατημένοι, οταν απο το 2008 το ΚΥΣΕΑ ενεκρινε μια διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία για την απόκτηση 420 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 , ύψους 1,2 δισ. ευρώ, την συμφωνία εχει υπογραψει και ο πρωην Πρωθυπουργος Κ.Καραμανλης, αλλα ουδεποτε υλοποιήθηκε μετα απο αναιρεση και δημιουργία διαφόρων κολλημα των, με την ανοδο στην πρωθυπουργια του Γ.Παπαδρεου!

Τι Αμυντικες συμφωνιες θα προτειναν οι Ρωσοι στον Καμμενο;

Συμφωνα με διαφορα σεναρια, η Ρωσικη πλευρα εκτος τον 10 με 11 δις οικονομικης βοηθειας προς την Ελλαδα, εχει ενα επιπλεον και ανεξαρτητο πακετο οικονομικης βοηθειας περιπου 5 δις, για την ενισχυση του Ελληνικου Στρατου! Το σχεδιο τον Ρωσον ηταν μια πιστωση 5 δις σε Ρωσικα οπλικα συστηματα, και το πακετο θα περιεχει παραδοση των
420 Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3, Αντιαεροπορικα σύστηματα SHORAD -Pantsir-S1- TOR-M2, Buk-3, προς αντικατασταση τον απαρχαιωμενον hawk του Ελληνικού στρατού,η αποκτηση τον συγκεκριμενων οπλικων συστηματων θα εδινε λύσεις, και αλλον αερα στην αντιμετωπιση τον Τουρκικον F 35! Τα 5 δις θα τα αποπληρωναμε σε ενα οριζοντα 20ετιας, αλλα ο Τσιπρας αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Υπουργο Αμυνας Π.Καμμενο στην Αποστολη που θα τον συνοδεύει στην Ρωσια, όλως περιέργως!

Τι συμφώνησαν Τσίπρας-Πούτιν;

Τα αναμενομενα συμφώνησαν Τσίπρας-Πούτιν, που λιγο πολυ γνωριζαμε , αλλα και αυτα οχι με την αναλογη επιτυχια!
Ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε για το σχέδιο κοινών δράσεων και την ανάπτυξη συνεργασίας σε επενδύσεις, ενέργεια και τουρισμό. Το ζουμί της συνάντησης, πάντως, ήλθε μετά τις δηλώσεις των δύο ηγετών, καθώς, Πούτιν και Τσίπρας απάντησαν σε ερωτήσεις αναφορικά με την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και την άρση των ρωσικών κυρώσεων στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν,εμμέσως πλην σαφώς τόνισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να άρει το εμπάργκο απέναντι στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, αλλά υπάρχουν δυνατότητες εξεύρεσης εναλλακτικών λύσεων σε αυτόν τον τομέα». Ενα μεγάλο μέρος της συνέντευξης Τύπου, ωστόσο, απασχόλησαν και τα ρωσικά σχέδια για τον αγωγό, του οποίου θα έχει στόχο να διοχετεύσει με φυσικό αέριο την Νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, μέσω Τουρκίας-Ελλαδας.

Πούτιν και Τσίπρας αναφέρθηκαν στο εγχείρημα χωρίς να μπαίνουν σε πολλές λεπτομέρειες με τον Ρώσο πρόεδρο να τονίζει ότι χρειάζεται προεργασία σε επίπεδο Gazprom, αλλά και λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ. Πρόσθεσε δε πως θα υπάρξουν μεγάλα κέρδη για την ελληνική οικονομία.
Οπως καταλαβατε,αυτη η συγκρατημενη αισιοδοξια,αλλα και η μπηχτη Πουτιν για δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι στην ΕΕ,σε οτι συμφωνησουν με την Ρωσια, δειχνει πλεον την μη εμπιστοσύνη της Ρωσιας,στα λεγομενα Τσιπρα, που ισως ομολογει και την τελική παραδοση μας, στης επιταγες τον δανειστών μας, παρα μιας ρηξης! ΙΔΩΜΕΝ!

Σπυρος Πριφτης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *