5 αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά, είναι πιο βρώμικα κι απ’την τουαλέτα!

Λίγο η πολυχρησία τους, λίγο η έκθεσή τους σε κάθε λογής μικρόβια, μετατρέπουν τα παρακάτω 5 αντικείμενα σε βρώμικα και ανθυγιεινά…

Μάλιστα σύμφωνα με τις έρευνες δεν αποκλείεται να είναι πιο βρώμικα ακόμα και από την τουαλέτα του σπιτιού μας!

Δείτε ποια είναι αυτά:

Πληκτρολόγιο

Το πληκτρολόγιο έχει 200 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Παρότι δεν συνηθίζετε να το καθαρίζετε, είναι απολύτως απαραίτητο, αφού όταν γράφετε πιάνετε το πρόσωπο, το στόμα κλπ.

Οδοντόβουρτσα

Τα βακτήρια που αναπτύσσονται από το καζανάκι μπορούν να παραμείνουν στον αέρα μέχρι και 2 ώρες. Με δεδομένο ότι η οδοντόβουρτσα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, αντιλαμβάνεστε σε τι πηγή μόλυνσης μπορεί να μετατραπεί η οδοντόβουρτσά σας.

Κινητό τηλέφωνο

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Οι πιθανότητες μόλυνσης είναι υψηλότατες, αφού είναι κοντά στο στόμα, γι’ αυτό και ο συστηματικός καθαρισμός τους είναι αναγκαίος.

Ξύλο κοπής

Τα ξύλα κοπής, που χρησιμοποιείτε για να κόψετε το ωμό κρέας είναι φορέας βακτηρίων, άρα και επιβλαβή για την υγεία. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο οι επιφάνειες κοπής έχουν 200 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας.

Σφουγγάρια

Έχουν 10 εκατομμύρια βακτήρια ανά τετραγωνικό χιλιοστό και είναι γνωστό ότι είναι 2.000.000 φορές πιο βρώμικα από ένα κάθισμα τουαλέτας, γεγονός που μπορεί σίγουρα να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας. Εκτός από την συχνή αλλαγή τους, μπορείτε να τα καθαρίζετε τακτικά στο πλυντήριο πιάτων.

Πηγη tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *