Γεωργιάδης: Πάρα πολύ δίκαιη η αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά

Ως «παρά πολύ δίκαιο μέτρο» χαρακτήρισε την αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης…

«Είναι παρά πολύ δίκαιο μέτρο η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και τα ποτά για να χρηματοδοτείται το σύστημα της υγείας.

Γίνεται και στο εξωτερικό, αυτοί που επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα θα πληρώνουν και περισσότερα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας.

«Είχα παρά πολλές πει οτι δεν θα επιμείνω στο μέτρο (σ.σ των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία) αν βρεθεί ισοδύναμο… Το ΠΑΣΟΚ ήθελε να αξιοποιήσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα. Με τα 5 λεπτά πιάνουμε το στόχο των 40 εκατ. ευρώ» σημείωσε Άδωνις Γεωργιάδης,

Ο υπουργός στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι ο έλεγχος του λαθρεμπορίου τσιγάρων είναι κρίσιμη παράμετρος για την επιτυχία του μέτρου και το ΥΠΟΙΚ θα μεριμνήσει για το θέμα αυτό.

«Η εικόνα απαξιώσεως των δημόσιων νοσοκομείων είναι τελείως ψευδής. Έχουν προβλήματα τα νοσοκομεία, αλλά η εικόνα οτι όλα είναι μαύρα δεν ισχύει» τόνισε επίσης.

Όσον αφορά τον εργολάβο που ανέλαβε την ανέγερση της κατοικίας του προέδρου των ΑΝΕΛ στην Ικαρία, έχει στείλει εξώδικο στον κ. Καμμένο για απλήρωτη οφειλή ύψους 27.000 ευρώ, και καταγγέλλει πως όλες οι εργασίες έγιναν -εν αγνοία του οικοδόμου- χωρίς την άδεια πολεοδομίας, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «πολύ ωραία αποκάλυψη».

Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο υπουργός Υγείας καταργούνται 3 εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο. Από σήμερα Τετάρτη το μέτρο παύει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο.

Ως ισοδύναμο μέτρο αυξάνεται η φορολογία στα τσιγάρα και τον καπνό με 5 λεπτά ανά συσκευασία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *