6 όργανα στο σώμα που η ιατρική υποστηρίζει ότι είναι άχρηστα!!!

1Είτε πρόκειται για τις αμυγδαλές είτε για τη σκωληκοειδή απόφυση είτε για κάποιο άλλο όργανο, σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε ακούσει ότι το ανθρώπινο σώμα διαθέτει «μηχανισμούς» οι οποίοι κάθε άλλο παρά χρήσιμοι είναι και μπορεί, μάλιστα, να προκαλέσουν προβλήματα.

Είναι τελικά πραγματικότητα ή πρόκειται για ακόμη μερικούς «ιατρικούς μύθους»;
Δείτε ποια είναι τα 6 όργανα του σώματός σας που η ιατρική ισχυρίζεται ότι είναι «άχρηστα» και τι ισχύει στην πραγματικότητα.
Αμυγδαλές
Επικρατούσα άποψη: Οι αμυγδαλές προκαλούν προβλήματα, διότι είναι επιρρεπείς στις μολύνσεις. Οι γιατροί συστήνουν αμυγδαλεκτομή εδώ και δεκαετίες σε άτομα με υποτροπιάζοντα πονόλαιμο.
H αντίθετη άποψη: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο των ΗΠΑ έδειξε ότι η αφαίρεση των αμυγδαλών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της κινητικής δραστηριότητας και την αύξηση του σωματικού βάρους.
Σε μια άλλη μελέτη στην οποία συμμετείχαν 300 παιδιά ηλικίας από 2 ως 8 ετών και στα οποία οι γιατροί είχαν συστήσει αφαίρεση των αμυγδαλών, διαπιστώθηκε ότι όσα τελικά απέφυγαν τη χειρουργική επέμβαση είχαν λιγότερες ετήσιες επισκέψεις σε γιατρούς καθώς και μικρότερες ιατρικές δαπάνες λόγω πυρετού και λοιμώξεων του λαιμού.
Αδενοειδείς εκβλαστήσεις
Επικρατούσα άποψη: Παρέχουν ισχυρή άμυνα εναντίον των βακτηρίων που εισπνέονται, ωστόσο καθώς μεγαλώνουμε συρρικνώνονται, γεγονός το οποίο τις καθιστά άχρηστες.
H αντίθετη άποψη: Βρίσκονται κοντά στην είσοδο των αναπνευστικών διόδων και είναι στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών και ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Επίσης περιέχουν κύτταρα που παράγουν αντισώματα και βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμά τις λοιμώξεις.
Χοληδόχος κύστη
Επικρατούσα άποψη: Πρέπει να αφαιρείται χειρουργικά, ιδίως όταν έχουν δημιουργηθεί πέτρες.
H αντίθετη άποψη: Εξυπηρετεί μια σημαντική λειτουργία του πεπτικού συστήματος και είναι απαραίτητη για τη γαλακτωματοποίηση του λίπους. Συγκεκριμένα, παράγει τα χολικά οξέα, τα οποία γαλακτωματοποιούν το λίπος που τρώμε, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί μέσω του εντέρου στην κυκλοφορία του αίματος.
Σκωληκοειδής απόφυση
Επικρατούσα άποψη: Όταν η ανθρώπινη διατροφή αποτελούνταν κυρίως από φυτικά τρόφιμα, ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
H αντίθετη άποψη: Η σκωληκοειδής απόφυση έχει υψηλή συγκέντρωση σε λεμφαδένες, οι οποίοι αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Η χρησιμότητά της έγκειται στο ότι βρίσκεται σε στρατηγική θέση στη δεξιά μεριά του σώματος, στο σημείο που το λεπτό έντερο συναντά το παχύ έντερο. Το παχύ έντερο είναι γεμάτο με βακτήρια τα οποία είναι χρήσιμα μεν, ωστόσο πρέπει να παραμένουν μακριά από άλλα όργανα, όπως το λεπτό έντερο.
Διάφοροι σύνδεσμοι, τένοντες και ιστοί
Επικρατούσα άποψη: Ορισμένοι σύνδεσμοι, τένοντες και ιστοί μπορούν να αφαιρεθούν και να χρησιμοποιηθούν για την επιδιόρθωση των μυοσκελετικών τραυματισμών, δεδομένου ότι δεν εξυπηρετούν καμία σημαντική λειτουργία στο σημείο που βρίσκονται.
H αντίθετη άποψη: Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο επιγονατιδικός τένοντας, ένας σημαντικός σταθεροποιητικός σύνδεσμος στην άρθρωση του γόνατος και τον οποίο μειώνουν συχνά οι χειρούργοι για να αποκαταστήσουν τον πρόσθιο χιαστό καθώς και άλλους συνδέσμους του γόνατος. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή προκαλεί κακή ευθυγράμμιση της επιγονατιδομηριαίας άρθρωσης (άρθρωσης του γόνατος) και μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα που διαρκούν μια ζωή, συμπεριλαμβανομένων του συνδρόμου επιγονατιδομηριαίου πόνου, της τενοντίτιδας, της τενοντοελυτρίτιδας, της αδυναμίας και τελικά ρήξης του επιγονατιδικού τένοντα.
Ακροποσθία
Επικρατούσα άποψη: Οι άνδρες με ακροποσθία είναι πιο πιθανό να μολυνθούν από ιούς ή βακτήρια, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του πέους ή να προσβληθούν από HIV.
H αντίθετη άποψη: Οι ανοσολογικές λειτουργίες της ακροποσθίας βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από παθογόνους μικροοργανισμούς. Η δράση του σφιγκτήρα στο στόμιο της ακροποσθίας εμποδίζει την είσοδο μολυσματικών παραγόντων. Οι αδένες εκκρίνουν λυσοζύμη, ένα ένζυμο που διασπά τα κυτταρικά τοιχώματα των παθογόνων μικροοργανισμών. Η ακροποσθία λιπαίνει και προστατεύει το εσωτερικό της καθώς και τον βλεννογόνο της βαλάνου. Μάλιστα, λόγω της αυξημένης αγγείωσης, τα κύτταρα που καταπολεμούν τη λοίμωξη μεταφέρονται εύκολα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της στύσης, προσθέτει επιπλέον ολισθηρότητα, γεγονός που παρέχει πρόσθετη σεξουαλική ευχαρίστηση τόσο στον άντρα όσο και τη σύντροφό του.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *