ΒΟΜΒΑ Γιούνκερ για Τσίπρα: “Δεν θέλει καμία συμφωνία, η διαφορά μας ήταν 60 εκατ. ευρώ!”

Μόλις 60 εκατ. ευρώ χώριζαν Ελλάδα και Ευρώπη από συμφωνία όταν η ελληνική κυβέρνηση αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico.

Σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με την διαπραγμάτευση αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το Δημοψήφισμα κρύβει άρθρο της ιστοσελίδας Politico και των δημοσιογράφων Tara Palmeri and Antoine Sander όπου αποκαλύπτει σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, ότι ο κ. Γιούνκερ ανέφερε σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θέλει την συμφωνία με τους δανειστές για ιδεολογικούς λόγους αφού την Παρασκευή που σταμάτησε η διαπραγμάτευση η διαφορά των δύο πλευρών ήταν μόλις 60 εκατ ευρώ.

Οι διαπραγματευτές της ΕΕ ήταν «τόσο κοντά” σε συμφωνία με την Ελλάδα, αφού το παζάρι να επιτευχθεί η συμφωνία ήταν μόλις στα 60 εκατομμύρια και όπως αποκαλύπτει ο κ. Γιούνκερ οι Έλληνες αξιωματούχοι ξαφνικά έφυγαν χωρίς λόγο.

Πάντα σύμφωνα με το Politico, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε τα παραπάνω μιλώντας, στα μέλη του κεντροδεξιού ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ο Πρόεδρος της Κομισιόν άσκησε σκληρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης αρνήθηκαν να κάνουν μια συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τράβηξε τους διαπραγματευτές του έξω από το δωμάτιο όταν ήταν πολύ κοντά σε μια συμφωνία.

Ο Γιούνκερ είπε χαρακτηριστικά « Ήμασταν έτοιμοι να επισπεύσουμε κονδύλια της ΕΕ στη διάθεση της Ελλάδας και η ελληνική κυβέρνηση δεν πήρε την προσφορά, κίνηση που μας έπεισε ότι δεν  ενδιαφερόταν για μια συμφωνία και ο λόγος είναι καθαρά ιδεολογικός.»

Το κλίμα στην συζήτηση ήταν τεταμένο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico και των δημοσιογράφων Tara Palmeri and Antoine Sander , ενώ ο Γιούνκερ εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με τις πράξεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη,αφού όπως ισχυρίστηκε άλλαζαν συνεχώς σκόπιμος όλους τους όρους της διαπραγμάτευσης και ήταν απρόθυμοι να κάνουν μια συμφωνία αφού δεν είχε καμία σημασία πόσο θα καμφθούν οι απαιτήσεις των θεσμών

Το γραφείο τύπου του κ. Γιούνκερ δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Politico για να σχολιάσει το άρθρο αλλά ο Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση μόνο ότι οι Έλληνες δεν είχαν «τη βούληση να κλείσει” μια συμφωνία.

«Ο Γιούνκερ κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για ό,τι συνέβη, αναφέρει μια πηγή απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ήταν παρών στην συνεδρίαση ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εαν δεν έχουμε μια συμφωνία είναι σαφώς για ιδεολογικούς λόγους, επειδή οι δημοσιονομικές διαφορές δεν ήταν μεγάλες.”

Σύμφωνα με την πηγή, ο Γιούνκερ είπε επίσης «χωρίς ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει ότι η Ελλάδα αφήνει το ευρώ.»

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο Γιούνκερ ανέφερε ότι έχει ένα σχέδιο για τη Δευτέρα, ανάλογα με το πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες, αλλά δεν επεκτάθηκε.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ ο Manfred Weber είπε στα μέλη του κόμματος ότι πίστευε επίσης ότι ο Αλ. Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε να βρεθεί μια λύση, για ιδεολογικούς λόγους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΕΛΚ Huegel.

news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *