Απόφαση – σκάνδαλο: Μειωμένο έως και 60% το χαράτσι της ΔΕΗ για μεγαλοϊδιοκτήτες

Μια ακόμη απόφαση – σκάνδαλο επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων έχει στο στόχαστρό της μόνο τους φτωχούς, τον κόσμο της εργασίας και της ανεργίας…
Έτσι, χάρις σε σκανδαλώδη ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, μεγάλοι ιδιοκτήτες ακινήτων καταβάλλουν μέχρι 60% μειωμένο το χαράτσι της ΔΕΗ.
Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε μετά από….
επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου του 2011 για το γνωστό «χαράτσι στα ακίνητα», της οποίας εμπνευστής ήταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η συγκεκριμένη Πράξη είναι σκανδαλώδης και προσφέρει χαριστική μείωση στους έχοντες και κατέχοντες.
Για τα ακίνητα τα οποία δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων, ο συντελεστής προσδιορισμού του τέλους του πίνακα α΄ υπολογίζεται μειωμένος κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για το άνω των χιλίων τετραγωνικών μέτρων και κατά εξήντα τοις εκατό (60%) για το άνω των δύο χιλιάδων (2.000) τετραγωνικών μέτρων τμήμα του ακινήτου».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, υπόσχεται να προβεί σε αποκαλύψει για μεγάλα εμπορικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία και γενικώς κτίρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις.
Το «παραθυράκι» εκμεταλλεύονται ιδιοκτήτες κατοικιών πολλών τετραγωνικών. Τα δηλώνουν ψευδώς ως επαγγελματική στέγη, ώστε να ευνοηθούν από τη ρύθμιση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ 01:24:50 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ…
http://www.ert.gr/webtv/net/item/7522-Prwinh-Enhmerwsh-01-10-2012#.UGmcnlEdSZQ

left & http://deinews.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *