Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία: 60 χρόνια κυριαρχίας στη Μέση Ανατολή

Η ιστορία και η δράση της ισραηλινής αεροπορίας ήταν και παραμένει πάντοτε εντυπωσιακή. Πρόκειται για μια από τις καλυτέρα εκπαιδευμένες και ετοιμοπόλεμες αεροπορίες στο κόσμο. Σήμερα η IAF παραμένει η ισχυρότερη αεροπορία στη μέση ανατολή αλλά και η μοναδική αήττητη τα τελευταία 60 χρόνια…
Το Ισραήλ από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι για να επιβιώσει ένα κράτος το οποίο είναι περικυκλωμένο από εχθρικές προς σε…..
αυτό χώρες θα πρέπει να διαθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και αποφασιστικότητα να τις χρησιμοποιήσει όταν αυτό απαιτηθεί. Όπως όλοι οι κλάδοι του ισραηλινού Στρατού έτσι και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) φροντίζει να είναι μια από τις πιο καλά εκπαιδευμένες, ετοιμοπόλεμες και αποφασιστικές Αεροπορίες στον κόσμο.

Σε όλους τους πολέμους όπου έδρασε το Ισραήλ βγήκε πάντα νικητής, αντιμετωπίζοντας υπεράριθμες δυνάμεις. Σήμερα, καλείται να παίξει και πάλι έναν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της Μέσης Ανατολής, αφού το Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμά του φαίνεται να απειλούν το κράτος του Ισραήλ.

Η IAF τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται συνεχώς σε ασκήσεις κρούσης σε μεγάλες εμβέλειες που προσομοιώνουν κτύπημα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, ώστε, όταν απαιτηθεί, να τη φέρουν σε πέρας, όπως τόσες άλλες σημαντικές αποστολές αποτροπής κατά το παρελθόν, (βλ. βομβαρδισμό του ιρακινού αντιδραστήρα Osiraq το 1981). Η ιστορία και οι σημερινές δυνατότητες της IAF δε μπορούν να εξαντληθούν σε ένα άρθρο γιατί είναι μεγάλες, αλλά μπορούν να παρουσιαστούν όσο είναι δυνατό να γίνει.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ

www.defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. TRASHONICS

    " Το Ισραήλ από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι για να επιβιώσει ένα κράτος το οποίο είναι περικυκλωμένο από εχθρικές προς σε…..αυτό χώρες "

    ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΦΙΛΕ …. "ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΜΕΝΟ"!!!!! ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΙΔΡΥΣΕΣ ΤΟ ""ΚΡΑΤΟΣ"" ΑΥΤΟ??? ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ???Β ΕΕΕΕ??

    ΝΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΙ God's Chosen People… EE ? EEEE?
    ΑΚΡΙΒΩΣ… ΕΙΣΑΣΤΕ … ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ …!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Οταν βλεπεις ατομα να εγκωμιαζουν τους ισραηλινους σαν τον 4:21 καλαβαινει καποιος το διανοητικο προβλημα. Ειναι συνηθης τεχνικη, 2-3 καλα λογια για τους φιλους μας Ισραηλινους και 2-3 υπονομευσεις για τους απατεωνες Ελληνες..
    5:12, Σκατα στον ταφο του γιαχβε και σε ολο τον περιουσιο προβατισμο.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΞΕΙΑ ΤΗΣ .ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ………ΣΥΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ………

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ,ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΡΕ ΧΛΕΧΛΕΔΕΣ ΓΛΥΦΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

    Reply
  5. Ανώνυμος

    …4.21
    Το σωστό είναι "μπάτε χίλιοι αλέστε, και αλεστικά μην δώσετε". Οι σκύλοι δεν αλέθουν! οι πιό πολύ κάνουν οφθαλμοφανές λάθος και όμως συνεχίζουν.

    Σ΄ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Είναι γεγονός ότι το Ισραήλ παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή μας.

    http://lifeinisrael.blogspot.com/

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Στο Ισραηλ ,Φίλτατε αρθρογράφε ,αγαπούν την πατρίδα τους πάνω από όλα, όπως την θρησκεία καί την οικογένεια και δεν είναι … μπα΄τε σκυλοι αλέστε κ αλεστικά μην δίνετε,( πολυπολιτισμικές και ..πόλυσυλεκτικες αηδίες π.χ)και η αλληλεγκύη μεταξύ τους είναι τρόπος ζωής και όχι οι …οφφ σορ,τα …γερμενα υποβρύχια,αεροπλάνα χωρίς λογισμικό,ζημενς βατοπεδια κλπ κλπ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *