6.000 φοιτητές χάνει η Πάτρα από το «Αθηνά» – Νέο «χτύπημα» στην τοπική αγορά

Πάνω από 6.000 φοιτητές χάνει η Πάτρα με βάση τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει το σχέδιο «Αθηνά» στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση….

Το σχέδιο ανακοινώθηκε ήδη από το Υπουργείο Παιδείας και μπορεί φαινομενικά να μην «αγγίζει» το Πανεπιστήμιο Πατρών, όμως επηρεάζει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό την φοιτητική ζωή της πόλης που αποτελεί και τον βασικό αιμοδότη της τοπικής αγοράς και οικονομίας.

Οι επιπτώσεις αφορούν τις αλλαγές που φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στα ΑΤΕΙ Πατρών, καθώς με βάση αυτές η φοιτητική κοινότητα της Πάτρας μειώνεται κατά 6. 000, τουλάχιστον, στον αριθμό, σπουδαστές σύμφωνα με το patrasevents.gr

Αν υπολογίζει κανείς σε αυτούς και τους 1.000 περίπου φοιτητές που χάνονται λόγω της κατάργησης των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ που λειτουργούσαν μέχρι στιγμής στην πόλη του Αιγίου, τότε ο αριθμός αυτός αυξάνεται σε επίπεδο σπουδαστών του νομού Αχαΐας, και φτάνει τους 7.000.

Το σχέδιο «Αθηνά, λοιπόν, δίνει ένα δυνατό χτύπημα στην ήδη πληγωμένη τοπική αγορά, αφού ως γνωστόν οι φοιτητές είναι αυτοί που τροφοδοτούν με πελατεία τα καταστήματα εστίασης, τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, τις καφετέριες και πολλούς ακόμα τομείς της ψυχαγωγικής ζωής, τονώνοντας την κίνηση της πόλης.

Και τέτοια χτυπήματα σε μία εποχή κρίσης όπου τα περιθώρια έχουν στενέψει κατά πολύ για την αγορά δεν χωράνε, από όπου και αν προέρχονται, όποιο και να’ ναι το σχέδιο που εξυπηρετούν…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *