Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάγκη για 600 εκατομμύρια θέσεις εργασίας

Παγκόσμια Τράπεζα: Ανάγκη για 600 εκατομμύρια θέσεις εργασίαςΕκατοντάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθυσμού μέχρι το 2020, ανακοίνωσε η …..
Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεσή της που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας για ανάπτυξη.

Όσο αυξάνονται οι πληθυσμοί στην Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, ο αριθμός των θέσεων εργασίας θα χρειαστεί να αυξηθεί σε 600 εκατομμύρια, δηλαδή στα επίπεδα του 2005, αναφέρει η έκθεση.

Η παγκόσμια κρίση χρέους συνιστά πρόκληση απέναντι σε αυτό τον στόχο καθώς περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν άνεργοι, περιλαμβανομένων 75 εκατομμυρίων κάτω των 25 ετών, σημειώνει το ΑΜΠΕ. Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη μπορεί να προέλθουν από δουλειές που όχι μόνο αποτελούν πηγή εισοδήματος για τους εργαζόμενους, αλλά συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία των πόλεων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείωση της φτώχειας και συνδέονται με τις διεθνείς αγορές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *