Ρωσία: Ναυηγήθηκε το μοναδικών δυνατοτήτων πυρηνικό υποβρύχιο τύπου 677

Το τρίτο ηλεκτρικό υποβρύχιο με κινητήρα ντίζελ τύπου 677 υπό την ονομασία “Velikie Luki ” για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας ναυπηγήθηκε την Πέμπτη στα «Νεωρία του Ναυαρχείου» στην Αγία Πετρούπολη…

Τα πρώτο υποβρύχιο τύπου 677 υπό την ονομασία “Sankt-Peterburg ” την παρούσα στιγμή περνάει από δοκιμαστική λειτουργία στο Στόλο της Βόρειας θάλασσας, ενώ η σύμβαση για την επανέναρξη της κατασκευής του δεύτερου υποβρυχίου “Kronstadt” υπογράφτηκε το 2013.

“Το “Velikie Luki” από πλευράς δύναμης κρούσης, απόκρυψης και δυνατότητες αναχαίτισης δεν έχει όμοιο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το υποβρύχιο θα κατασκευαστεί στο προγραμματισμένο διάστημα “, είπε στην τελετή της ναυπήγησης ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποναύαρχος Αλεξάνδρ Φεντοτένκο.

Την παρούσα στιγμή τα υποβρύχια τύπου 677 είναι τα πιο σύγχρονα μη πυρηνικά υποβρύχια.

Το μήκος του υποβρυχίου είναι 66,8 μέτρα, το φάρδος — 7,1 μέτρα, η αυτονομία — 45 μέρες, το πλήρωμα — 35 άτομα, το μέγιστο βάθος βύθισης — 300 μέτρα, η ταχύτητα υποθαλάσσιας πορείας — 21 κόμβοι, ο αριθμός συστημάτων τορπιλιών — 6 μονάδες.

Στο μέλλον σχεδιάζεται στα υποβρύχια αυτού του τύπου να εγκατασταθεί το ανεξάρτητο από τον αέρα ενεργειακό σύστημα.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *