Τελευταία Νέα

Η γιαγιά Ράμπο: 68χρονη κάνει στρατιωτικά γυμνάσια και περνά όλα τα τεστ

Ανδρες με παραλλαγή, σκούφους και αυτόματα όπλα στα χέρια, κυλιούνται σε πλαγιές και πυροβολούν. Συνηθισμένη εικόνα για στρατιωτικά γυμνάσια. Εκτός αν κοιτάξει κανείς καλύτερα και εντοπίσει ανάμεσά τους μία γκριζομάλλα γιαγιά με μαντήλι, που κάνει ακριβώς τα ίδια με εκείνους.
Είναι η «τιμωρός», όπως έχουν ονομάσει οι υπόλοιποι άνδρες της ομάδας την Ουκρανή γιαγιά που αποφάσισε στα 68 της να καταταγεί για να πολεμήσει απέναντι στους αυτονομιστές. Η συνταξιούχος Εκατερίνα Μπίλικ ολοκλήρωσε τη στρατιωτική εκπαίδευση, δίπλα σε άνδρες τέσσερις δεκαετίες μικρότερούς τους.

Για να το πετύχει, σύρθηκε σε χιονισμένα χωράφια, έκανε άλματα και έμαθε να πυροβολεί με αυτόματο όπλο. Τώρα, δηλώνει έτοιμη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, ανάμεσα στο στρατό και τους φιλορώσους, στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι η Μπίλικ έκανε την ίδια εκπαίδευση με τους υπόλοιπους, πέρασε όλα τα τεστ και μπορεί να χρησιμοποιήσει το όπλο με την ίδια ακρίβεια με τους υπόλοιπους.


Μητέρα τριών παιδιών, με πέντε εγγόνια πλέον, η 68χρονη από την πόλη Ζιντάεφ, κοντά στο Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, δηλώνει ότι αποφάσισε να καταταγεί όταν είδε τις φρικτές σκηνές από τις μάχες με τους αυτονομιστές.
«Επιζήσαμε από τους Ναζί και τους Σοβιετικούς και θέλω να υπερασπιστώ αυτό που είναι σωστό και να σιγουρευτώ ότι δεν θα ζήσουμε άλλη κατοχή», λέει, σύμφωνα με την Daily Mail. «Ηθελα να δώσω ένα παράδειγμα, να δείξω στους νέους ότι όσο χρονών κι αν είσαι μπορείς να κάνεις τη διαφορά».
Οσο για το παρατσούκλι της, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Tengrinews, οι άνδρες της ομάδας άρχισαν να τη φωνάζουν «τιμωρό» εξαιτίας των όσων έλεγε ότι θέλει να κάνει στους αυτονομιστές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *