Αμερικανική επιδρομή πριν την 6η Νοεμβρίου στην Λιβύη με ορμητήριο την Κρήτη

Μεγάλο κτύπημα στους ισλαμιστές και τις ένοπλες ομάδες που ευθύνονται για τον θάνατο…..
του Αμερικανού πρεσβευτή Christopher Stevens στην Βεγγάζη και τριών ακόμα Αμερικανών της φρουράς της πρεσβείας αναμένεται πριν από τις αμερικανικές εκλογές.
Ήδη όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Σούδα έχουν αφιχθεί στην βάση της Κρήτης μονάδες της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων (Joint Special Operations Command).
Στο εσωτερικό των ΗΠΑ κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης Μ.Ομπάμα για την αδυναμία της να προστατεύσει τον πρεσβευτή, τους τρεις Αμερικανούς και το προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη και πλέον εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων η εκτέλεση της επίθεσης. ,
Άλλες αμερικανικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην Sigonella στη Σικελία και στην βάση Camp Lemonnier στο Τζιμπουτί. Η Σούδα θα είναι η κεντρική βάση από την οποία θα εκτοξεύσουν την επίθεση και πιθανότητα θα εξορμήσουν και αεροσκάφη-gunship AC-130.
Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων έχει έναν παραπάνω λόγωο να θέλει να πάρει εκδίκηση: Ένας από τους νεκρούς Αμερικανούς ήταν ο Glen Doherty, πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας των SEALS που είχε με αποστολή στην Λιβύη να εντοπίσει φορητά αντιαεροπορικά βλήματα στα χέρια των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων.
“Η κατάσταση στη Λιβύη μπορεί να επιδεινωθεί αιφνίδια και άλλο και αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν άλλοι νεκροί Αμερικανοί, ούτε εκεί ούτε και αλλού” δήλωσε στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης στο Reuters.
Πιο συγκεκριμένα η ιπτάμενη αυτή δύναμη ειδικών αποστολών θα αποτελείται από 4 MC-130Hs, 2 HC-130Ns, 4 HC-130Ps και 2 AC-130U.
Τα MC-130H αποτελούν μια έκδοση του γνωστού μεταφορικού αεροσκάφους C-130 Hercules ειδικά για επιχειρήσεις έρευνα και διάσωση μάχης CSAR.
Τα HC-130N/P αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους αεροσκάφη διάσωσης μάχης έχοντας αυξημένη εμβέλεια και ειδικεύονται σε χαμηλές πτήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας με χρήση διοπτρών νυχτερινής παρατήρησης.
Σίγουρα όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η εμφάνιση των ιπτάμενων πυροβολείων AC-130U Spooky II Τα αεροσκάφη αυτά φέρουν ένα πραγματικά βαρύ οπλισμό ο οποίος αποτελείται από πολυβόλα και πυροβόλα των 25, 40 και 105 χλστ.!
Στο εκστρατευτικό αυτό σώμα εκτός των αεροσκαφών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα πετάξουν πάνω από τον Ατλαντικό σύντομα, υπάρχουν ακόμη δύο αντιτορπιλικά Arleigh Burke κατευθυνόμενων βλημάτων Tomahawk, στα οποία θα επιβαίνει ειδική αντιτρομοκρατική ομάδα του Ναυτικού FAST (Fleet Antiterrorism Security Team), ένα σκάφος αμφίβιων αποβάσεων –πιθανότερα το Iwo Jima- μαζί με μονάδα εκστρατείας MEU και αεροσκάφη AV-8B Harrier II.
Πηγές από την βάση της Σούδας αναφέρουν ότι “Η επίθεση πρέπει να είναι θέμα ημερών, αν κρίνουμε από την κινητικότητα στην βάση”…

defencenet

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *