7 Μυστικά & Κόλπα για να Χάσετε τα Περιττά Κιλά και να μείνετε για ΠΑΝΤΑ αδύνατη!

Μπορείτε να δοκιμάσετε όλες αυτές τις δημοφιλείς δίαιτες που φαίνεται να είναι θαυματουργές: υπόσχονται να χάσετε βάρος και να είστε σε φόρμα. Αλλά, για κάποιο λόγο, μια-δυο εβδομάδες αργότερα, προκύπτει ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: τη λεγόμενη επίδραση της «ανάκαμψης», όπου επιστρέφουν όλα αυτά τα κιλά έχετε χάσει και ίσως να αποκτήσετε και επιπλέον κιλά ακόμα.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικά απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα κιλά που θέλετε και να διατηρήσετε το βάρος σας, χωρίς την επίδραση της «ανάκαμψης».

1. Το πλάνο της διατροφής σας δεν πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα ή να προκαλεί αρνητικά συναισθήματα.

Δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα όταν χάνετε βάρος. Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ενοχές. Δηλαδή, αν κάθε φαγητό που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας δημιουργεί ένα ισχυρό αίσθημα ενοχής ή σας κάνει να θέλετε να αυτοτιμωρηθείτε επειδή φάγατε κάτι γλυκό, τότε δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από τέτοιες ακραίες δίαιτες.

Απαλλαγείτε από αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα, και σκεφτείτε τι έχετε ήδη καταφέρει. Συνεχίστε την καλή δουλειά, και να θυμάστε ότι δεν πειράζει να ξεφεύγετε μερικές φορές από την αυστηρή διατροφή σας.

2. Επιλέξτε ελεγχόμενες δίαιτες αλλά όχι υπερβολικά αυστηρές δίαιτες.

Αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε μια στερητική δίαιτα ή ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής που θα σας κάνει να υποφέρετε σωματικά, τότε ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις παρενέργειες και τα συνεπακόλουθα προβλήματα υγείας, όπως άγχος, στρες, και η συνακόλουθη απώλεια μαλλιών, κατάθλιψη, νευρικότητα, απώλεια συγκέντρωσης, και κίνδυνος να αποκτήσετε διατροφικές διαταραχές.

Η καλύτερη ιδέα θα ήταν να συμβουλευτείτε το διατροφολόγο σας εκ των προτέρων. Αφήστε τον επαγγελματία να καταλήξει σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις δυνατότητες του οργανισμού σας.

3. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η γρήγορη απώλεια κιλών και η βέλτιστη εξωτερική εμφάνιση σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας, δεν είναι ρεαλιστικός ή εφικτός στόχος που θα θέσετε για τον εαυτό σας.

Να θυμάστε ότι είναι κακό για την υγεία σας να κάνετε μια ξαφνική και πλήρη αλλαγή στην διατροφική σας συμπεριφορά. Είναι καλύτερα να κάνετε μικρά, αλλά υγιεινά βήματα σε καθημερινή βάση και να κάνετε αργή αλλά σταθερή πρόοδο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ένα υγιές και όμορφο σώμα.

4. Εμπιστευτείτε τη δύναμη του μυαλού σας.

Το μυαλό σας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην επίτευξη κάθε στόχου που έχετε ορίσει: πραγματικά σας βοηθά να ξεπεράσει το φόβο της αποτυχίας.

Κάθε φορά που αισθάνεστε σαν να παρακάμπτοντας το γυμναστήριο ή τρώγοντας κάτι «απαγορεύεται» να επικεντρωθεί στους στόχους σας και προσπαθήστε να κρατήσετε το μυαλό σας ενεργό και ασχολούνται. Διασκεδάσει, γιατί αν είναι βαρεθεί αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι.

5. Μην ξεχνάτε έναν απλό κανόνα: «Το λιγότερο είναι περισσότερο».

Αν και μπορεί να ακούγεται τρελό, τρώγοντας μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας, είναι το κλειδί για την επιτυχή απώλεια βάρους. Αυτό σας αποτρέπει από το αίσθημα πείνας και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας.

6. Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε την πρόοδό σας.

Θα πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά και να καταχωρείτε όλες τις αλλαγές. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε σε καλό δρόμο και θα αξιολογήσετε την πρόοδο σας, ακόμα κι αν είναι ελάχιστη. Λάβετε υπόψη ότι η αργή και σταθερή πρόοδος είναι ο ιδανικός τρόπος για να χάσετε και να διατηρήσετε το βάρος και να βελτιώσετε τις συνήθειές σας χωρίς πολλή προσπάθεια.

7. Και φυσικά ασκηθείτε!

Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής θα βοηθήσει να χάσετε μονάχα βάρος, αλλά δεν θα κερδίσετε καθόλου μυϊκή μάζα και δε θα αποκτήσετε ένα γυμνασμένο σώμα χωρίς άσκηση. Δεν χρειάζεται να περάσετε ολόκληρη τη ζωή σας σε ένα γυμναστήριο – κάντε μικρά βήματα και προσπαθήστε να κάνετε κάτι που σας αρέσει πραγματικά. Η σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει πραγματικά να χάσετε βάρος γρηγορότερα. Επιπλέον, θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα: μειώνει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *