Μιχαλολιάκος: 7 highlights της απολογίας του

Για τα τάγματα εφόδου της ΧΑ: «Είναι συκοφαντικά όσα λέγονται. Το ‘θα κατεβούμε στους δρόμους΄ σημαίνει νόμιμες νόμιμες συναθροίσεις, όπου θα καταγγέλλονται οι…

αντιδημοκρατική συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας εναντίον της Χρυσής Αυγής»
Για τα άρθρα του υπέρ του Χίτλερ: «Τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος…».
Για τη βία, τη στρατιωτική δομή, το ναζιστικό βηματισμό «της χήνας»: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός, καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές και την αμφίεση, αλλά και τον συγκεκριμένο βηματισμό δεν τον υιοθετώ, όπως έχω πει και σε τηλεοπτική μου εμφάνιση. Γενικώς έχω καταγγείλει μέσα και έξω από τη βουλή κάθε πράξη βίας…Καταδικάζω όλα τα επεισόδια καταστρατήγησης του νόμου».
Για το καταστατικό «Πρωτεσίλαος» της ΧΑ: «Ουδεμία σχέση έχει αυτό το έγγραφο με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Απηχεί ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, η οποία υπερασπίζεται αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού».
Για το αν συμφωνεί με τη ναζιστική «αρχή του αρχηγού» στο καταστατικό «Πρωτεσίλαος»: «Κατηγορηματικά απαντώ όχι. Το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο. Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος…».
Για την οργανωτική δομή της ΧΑ: «Υπάρχει μια Κεντρική Επιτροπή, που είναι κυρίαρχο όργανο και εκλέγει 80 μέλη από τους οπαδούς του κόμματος. Αυτό το όργανο εκλέγει τον γενικό γραμματέα του κόμματος. Σε πολλές συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος δεν επικράτησε η γνώμη μου».
Για την εξωτερική χρηματοδότηση: «Η μόνη πηγή χρηματοδότησης είναι η κρατική επιχορήγηση. Όχι μόνο δεν χρωστάμε, αλλά έχουμε και 400.000 στην τράπεζα».
Μ.Φ.
OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *