Πλήθος εκπροσωπων του λαού για την φιέστα στη Βέροια για την Παράδοση 70 Εργατικών κατοικιών Πλατέος

Σχόλια από Αθανασόπουλο Περικλή

Κ. Βρούτση μήπως μπορείτε να μας πείτε πόσο κόστισε η μεταφορά και το φαγοπότι της τεράστιας κουστωδίας που μετέβη στην Βέροια για την παράδοση των….
70 κατοικιών…;

Κατά τ άλλα περνάμε περίοδο κρίσης….!!!

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κατοικίες θα μπορούσαν να παραδοθούν από μία απλή επιτροπή τριών ατόμων που θα την αποτελούσαν υπηρεσιακοί υπάλληλοι του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΔ.

Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, πήρατε έναν κολοσσό Οργανισμό τον ΟΕΚ, με διαχείριση περίπου 1 δις το χρόνο, με περιουσία περίπου 10 δις και εισφορές 65 εκατομμύρια το μήνα, και τον ΞΕΣΚΊΣΑΤΕ, ακόμα και σήμερα που μιλάμε συνεχίζετε να τον ξεζουμίζετε…!!!
www.imerisia-ver.gr#sthash.yMuJ8KX4.dpuf

Και μάλιστα απ, ότι φαίνεται δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ούτε ένας υποτυπώδης έλεγχος από τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους… και τα πάντα θα κλείσουν «καλώς»…!!!

Αρά κ. Υπουργέ για ποια διαφθορά μιλάμε στο δημόσιο αφού με τις πράξεις σας αποδεικνύετε ότι όλα λειτουργούσαν σωστά και δεν απαιτήθηκε κανένας έλεγχος σε έναν τέτοιο Οργανισμό ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια διαχειρίστηκε περίπου 10 δις ευρώ , τότε γιατί τον κλείσατε αφού δεν παρουσίαζε ζημιές παρά μόνο κέρδη… από το ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ..;

Η πλάκα είναι ότι οι συνδικαλιστές του ΟΕΚ-ΟΑΕΔ-ΓΣΕΕ κλπ, δεν μπορούν να ανοίξουν τα στραβά τους και να δουν ότι αυτά που τρώγονται σήμερα, όπως είναι η περιουσία του, οι εισφορές του από τους Εργαζόμενους και οι εισφορές από τα δάνεια, είναι ικανά από την μία να προσφέρουν εργασία σε 3.000 Έλληνες και από την άλλη κατοικία σε πολλές χιλιάδες Έλληνες Εργαζόμενους.

Καλό είναι δεν λέω να αγωνίζονται και στο να μην χάνουν την δουλειά τους και 260 συνάδελφοι τους, που αύριο θα γίνουν 500, μεθαύριο 1.000 έως τον πλήρη αφανισμό τους, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά και στο φαγοπότι…!!!

Διαβάστε το άρθρο απο την Μαργαρίτα Δαμιανίδου(imerisia.ver.gr)

www.imerisia-ver.gr !

! !
Ένα νέο κεφάλαιο ζωής ξεκινά για τους 70 δικαιούχους, στους οποίους παραδόθηκαν ισάριθμες κατοικίες του οικισμού “ΠΛΑΤΥ Ι” από τον ΟΑΕΔ. Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πλατύ, παρουσία του

υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση.
Παρέστησαν ακόμα ο Γεν. Γραμματέας του υπ. Εργασίας Παναγιώτης Κοκκόρης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός, ο Γενικός Δ/ντής Απασχόλησης του ΟΑΕΔ Δημήτρης Μπουγιακλής, οι βουλευτές Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Βασιλόπουλος, Κώστας Βενιόπουλος και Ιερεμίας Κιοσέογλου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ Φώτης Κολεβέντης, η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αλεξάνδρειας Θεοδώρα Γιοβανοπούλου, ο Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Πλατέος Νικόλαος Κυριακίδης, οι προϊστάμενες των τοπικών υπηρεσιών ΟΑΕΔ, Δέσποινα Ράλλη (Βέροια), Φανή Μαυροπούλου (Αλεξάνδρεια), όπως και άλλα υπηρεσιακά στελέχη από Μακεδονία και Αθήνα.
Τον αγιασμό τέλεσε σε ειδική αίθουσα εκδηλώσεων του οικισμού “ΠΛΑΤΥ Ι” ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Μετά το τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιότατος κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε την πολιτεία “για το μεγάλο αυτό δώρο, το δεύτερο αγαθό μετά την υγεία”, που προσφέρει στους εργαζόμενους δικαιούχους πολίτες.
Από το βήμα, ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης ευχήθηκε στους δικαιούχους των κατοικιών.
«Καλορίζικα τα σπίτια αυτά και σας εύχομαι να ζήσετε σ’ αυτά με υγεία και ευτυχία, ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες της πολιτείας. Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος και το δύσκολο χαρτοφυλάκιό μου, δεν μου επιτρέπει τέτοιες καλές στιγμές”.
Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ακόμα πως παρόμοιες κοινωνικές πολιτικές θα σταματήσουν στο μέλλον, λόγω της οικονομικής ύφεσης, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της.
«Με μαθηματική ακρίβεια οι θυσίες αυτές, στις οποίες υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός, θα πιάσουν τόπο και σύντομα η πατρίδα μας θα σταθεί και πάλι στα πόδια της. Βασιζόμαστε σε δύο πυλώνες, για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, την Ορθοδοξία αλλά και την κιβωτό αξιών του Έλληνα. Ενωμένοι και με εθνική ομοψυχία οι Έλληνες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Εξ’ άλλου και στο παρελθόν, πολλές φορές αποδείξαμε ότι είμαστε αγωνιστές και τα καταφέρνουμε”.
«Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στιγμή αυτή για τον ΟΑΕΔ», τόνισε στη συνέχεια ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, παίρνοντας το λόγο.
Ο κ. Αμπατζόγλου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου, σημείωσε όμως ότι αυτό που τελικά μετράει, είναι το αποτέλεσμα.
Υπενθύμισε ακόμα ότι ο ΟΑΕΔ είναι σήμερα ο διάδοχος του μέχρι πρότινος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και έχει αναλάβει την ολοκλήρωση ανάλογων έργων στο Λέχοβο, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, στην Καρδίτσα και σε άλλες περιοχές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αναγνωρίζοντας τις πιέσεις που δέχονται τα λαϊκά στρώματα, θα δώσει μεγάλη σημασία στην ταχύτητα κατασκευής ανάλογων έργων ανέγερσης εργατικών κατοικιών. Τέλος ευχήθηκε στους δικαιούχους, τα σπίτια που παραλαμβάνουν, να είναι φωλιές αγάπης για τις οικογένειές τους.
Ευχές στους δικαιούχους απηύθυνε ιδιαίτερα συγκινημένος ο πρώην Δήμαρχος Πλατέος και νυν Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης.
“Για μένα είναι μία ημέρα ιδιαίτερης συγκίνησης. Επιτέλους ένα σημαντικό έργο, που ξεκίνησε επί θητείας μου, σήμερα ολοκληρώνεται”. Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ευχαρίστησε όλους όσους πίστεψαν στο έργο αυτό και συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή του και ιδιαίτερα την υπηρεσία του πρώην Ο.Ε.Κ., πρόεδρο και εργαζόμενους, που προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες.
«Κανείς δεν πίστευε ότι το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί. Κι όμως έγινε. Ήταν υποχρέωση όλων μας και σήμερα είναι χαρά μας που σας βλέπουμε εσάς, τους δικαιούχους, τόσο χαρούμενους. Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι χαιρετισμοί των δύο βουλευτών Ημαθίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Απόστολου Βεσυρόπουλου.
“Ενα έργο που φάνταζε όνειρο απατηλό, αποτελεί σήμερα μια πραγματικότητα, που σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για σας, που αποκτάτε το σπίτι που δικαιούσθε”, είπε ο κ. Τσαβδαρίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Βεσυρόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους πίστεψαν στο όνειρο και έδωσαν προτεραιότητα σ’ ένα έργο κοινωνικής πολιτικής, πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους δικαιούχους και τις οικογένειές τους, που σήμερα βλέπουν τη ζωή τους ν’ αλλάζει.
Τέλος την ευχή της να συνεχίσει η πολιτεία να δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων, εξέφρασε η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αλεξάνδρειας Θεοδώρα Γιοβανοπούλου.
Στη συνέχεια παραδόθηκαν στους δικαιούχους τα προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης εργατικών κατοικιών. Οι αρχές και το κοινό είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΕΔ, στις κατοικίες του οικισμού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παράθεση δεξίωσης.
Μαργαρίτα Δαμιανίδου

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *