“Βόμβα” Βαρουφάκη: Οι δανειστές ζητούν μισθούς δημοσίου 700 ευρώ

Οι δανειστές ζητούν από την κυβέρνηση να δεχτεί την εξίσωση των μισθών στο δημόσιο στα 700 ευρώ, είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συζήτηση που είχε με συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο.

Διαπραγμάτευση

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά: Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε.

Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά.

Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *