700 υπάλληλοι φεύγουν από 6 υπουργεία

Στην δραστική μείωση του κράτους προχωράει η κυβέρνηση, την οποία θα επιβλέπει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και ο ίδιος ο
πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς προσωπικά.

 Ηδη οριστικοποιήθηκαν προτάσεις περικοπών σε δομές και αριθμό υπάλληλων σε έξι υπουργεία, σε πολλά από τα οποία η μείωση των δομών και υπηρεσιών ξεπερνάει το 50% των υπαρχόντων.

Τα υπουργεία που υπέβαλλαν αρχικά προτάσεις είναι: Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Μακεδονίας – Θράκης.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, αν οι αλλαγές εφαρμοστούν θα προκύψει δημοσιονομικό όφελος 23 εκατομμυρίων ευρώ και αποχωρήσεις 700 περίπου υπαλλήλων.

 Οι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν είτε λόγω συνταξιοδότησης, είτε λόγω κατάργησης των οργανικών τους θέσεων.

Στην τελευταία περίπτωση θα μπουν στο πρόγραμμα Διαθεσιμότητας και Κινητικότητας, ούτως ώστε να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα σχεδιαγράμματα όλων των υπουργείων. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των φορέων (όπως Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΕΟΦ κα)

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *