Τελευταία Νέα

¨Ε.Π.Κ.Κρήτης: ” Δικαίωση 70χρονου συνταξιούχου, από το Ειρηνοδικείο Χανίων “

 Την ηρεμία , ήρθε να δώσει στον 70 χρονο χρεωμένο με δάνεια , συνταξιούχο, η υπαρ 578/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο….
συνταξιούχος είναι μέλος.

 Επί της ουσίας της απόφασης πρόκειται για συνταξιούχο , 70 ετών ,διαζευγμένο ,πατέρα τριών ενηλίκων τέκνων, το ένα σπουδάζει και έχει επιβαρυνθεί  με τα έξοδα σπουδών και ενοικίου . Ο εν λόγω δανειολήπτης είχε δανειστεί από μία Τράπεζα ,για δύο στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους οφειλής 89.826,90 Ευρώ.
  Μοναδικό του εισόδημα είναι η σύνταξη του η οποία επιμερίζεται σύμφωνα με το τελευταίο εκκαθαριστικό σε 1.691,63 Ευρώ το μήνα.
  Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα  του ένα διαμέρισμα  103 τ.μ συν αποθήκης 12 τ.μ συν υπόγειο 12 τ.μ , ακόμα είναι συνιδιοκτήτης δύο άλλων κατοικιών σε ποσοστό 33,33%.
Ο ίδιος στην αίτηση του  είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εκποίηση η πρώτη του κατοικία και στο σχέδιο ρύθμισης για την κάλυψη των απαιτήσεων της πιστώτριας Τράπεζας είχε προτείνει η  μηνιαία δόση να ρυθμιστεί στο ποσό των 400 – 430 Ευρώ, ποσό που ΄΄ηταν στις οικονομικές του δυνατότητες μια και προσδιόρισε ότι το ποσό των βιοτικών αναγκών τόσο του ίδιου όσο και του σπουδάζοντος τέκνου του έφθαναν στα 1100 Ευρώ μηνιαίως.
 
Το Ειρηνοδικείο Χανίων ,εξετάζοντας τα στοιχεία που προσκόμισε ο δανειολήπτης ενώπιον του , έκανε δεκτή την αίτηση, απέρριψε τις αιτιάσεις της πιστώτριας περί δολιότητας και ανέλεγκτου δανεισμού αποφασίζοντας τα εξής:

1)Διάσωση της κυρίας  κατοικίας του δανειολήπτη από την ρευστοποίηση, αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων της κυριότητας του
2)¨Ρύθμιση του χρέους,  διατάσσοντας  μηνιαίες δόσεις τετραετίας  ήτοι καταβολή 450χ48=21.600 Ευρώ
3)Περίοδο Χάριτος  τεσσάρων ετών και μετά η καταβολή δόσεων 10 ετίας για την διάσωση της κατοικίας ήτοι 120Χ568,55 =68.226 Ευρώ
 
 Συμπερασματικά : ¨Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία συνέδραμε τον δανειολήπτη μέλος της, τόσο στην  εξωδικαστική διαδικασία , με το οικονομοτεχνικό της επιτελείο ,αλλά και δικαστικά ,με τον συνεργαζόμενο με αυτή δικηγόρο των Χανίων, θεωρείται μια ακόμα σωτήρια απόφαση, που βοήθησε ένα υπερήλικα , να βρει την ηρεμία του, να αποφύγει  τις πιέσεις από τις οχλήσεις της  Τράπεζας και των  εισπρακτικών εταιρειών συνεργατών της, μειώνοντας  και την μηνιαία δόση του στο επίπεδο του δικού του “μπορώ’ αλλά βασικά να φύγει από την “ανασφάλεια”  του πλειστηριασμού αφενός της πρώτης του κατοικίας αλλά και  των υπολοίπων περιουσιακών του στοιχείων.-

                                        Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                                                Ιωάννα   Μελάκη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *