Κλείνουν 70 εφορίες χωρίς λόγο ύπαρξης

Αισιόδοξος ότι ο στόχος για έσοδα 1,2 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής φέτος θα επιτευχθεί, δηλώνει …
ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Γιαννης Καπελέρης. Τονίζει ότι τα βεβαιωμένα πρόστιμα και οι φόροι από τον ΣΔΟΕ έχουν φτάσει τα 3 δις ευρώ και ως το τέλος του χρόνου θα φτάσουν τα 5 δις.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο οφείλεται η υστέρηση εσόδων είναι η αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού (Το ΣΔΟΕ επιβάλλει πρόστιμα, δεν εισπράττει). Οι ΔΟΥ είναι διαλυμένες, υπογραμμίζει, το μοντέλο διάρθρωσής τους έχει ξεπεραστεί. “Πρέπει να φτιάξουμε πιό μεγάλες ΔΟΥ. Συνολικά σε όλη την Ελλάδα 70 μικρές ΔΟΥ δεν έχουν λόγο ύπαρξης”.Αναφερόμενος στην υπηρεσία που διευθύνει, λέει ότι οι βασικοί του συνεργάτες δεν ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνον, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα μετακινηθούν πανελλαδικά 300 άτομα και θα έρθουν υπηρεσιακά νέα, γιατί δεν είναι σωστό να παραμένουν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς άτομα για πάνω από 10-15 χρόνια.Καταγράφοντας τη δράση του ΣΔΟΕ, καταλήγει ότι πάντα υπήρχε πεδίο για ελέγχους και διασταυρώσεις. “Η διαφορά είναι ότι τώρα υπάρχει πολιτική βούληση”.

roufianos.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑΧΑ …ΜΕ ΤΗ ..ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΤΕ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑ ΜΑΖΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΜΑΝ….SO TAKE MY THREE AND KLAIN MY POUTS

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *