Τελευταία Νέα

ΕΔΕ μετά το θάνατο 72χρονου που αρνήθηκαν να τον χειρουργήσουν

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω του θανάτου 72χρονου από…

ανεύρυσμα, μετά την άρνηση των ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να τον χειρουργήσουν.

Αιτία της άρνησης των ιατρών ήταν πως είχε λήξει η εφημερία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το πρωί της Τρίτης, ο 72χρονος από τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας ένιωσε πόνο στην κοιλιακή χώρα και ζάλη. Οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου οι γιατροί δήλωσαν ότι έπρεπε να διακομιστεί επειγόντως στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε διαχωριστικό ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και χρειαζόταν αγγειοχειρουργική αξιολόγηση. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ωστόσο, δεν διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα και ζητήθηκε η διακομιδή του σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Το πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα, το οποίο διαθέτει αγγειοχειρουργική μονάδα, ήταν το Πανεπιστημιακού του Ρίου. Μάλιστα, οι γιατροί της Αμαλιάδας και η διοίκηση του νοσοκομείου βρίσκονταν σε επαφή με το Ρίο.

Ωστόσο, από το Νοσοκομείο του Ρίου απάντησαν ότι το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία και πως το πρόγραμμα του χειρουργείου είναι πλήρες έως τις 3 το μεσημέρι. Με το νοσοκομείο επικοινώνησε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Το νοσοκομείο του Ρίου αρνήθηκε και πάλι και μάλιστα εγγράφως.

Τελικά αποφασίστηκε ο ασθενής να διακομιστεί στο «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα δημόσια νοσοκομεία είναι υποχρεωμένα να δέχονται επείγοντα περιστατικά ακόμη και όταν δεν εφημερεύουν.

Η σχετική εντολή είχε δοθεί από το υπουργείο Υγείας προ εικοσαετίας, όταν ένας ασθενής είχε χάσει τη ζωή του έξω από το «Σισμανόγλειο», έπειτα από άρνηση των υπευθύνων να τον δεχτούν, λέγοντας ότι το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *