Ηλεία: 73χρονος ξεψύχησε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ενώ έψαχναν νοσοκομείο για να τον δεχθεί!

Η γραφειοκρατία, οι ελλείψεις και ο κακός συντονισμός στοίχισαν τη ζωή σε έναν 73χρονο από τη Νέα Μανωλάδα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ενώ περίμενε…

να μεταφερθεί σε κάποιο νοσοκομείο που διαθέτει αγγειοχειρουργική μονάδα, μετά την άρνηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου να δεχθεί το περιστατικό…

Ο 73χρονος «έφυγε» από εκτεταμένη ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και μπορεί στην ιατρική ένα τέτοιο περιστατικό να θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τη ζωή του ασθενούς, ακόμη και εάν συμβεί όταν ο ασθενής βρίσκεται εντός εξειδικευμένου Νοσοκομείου, στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν δόθηκε η δυνατότητα στον ασθενή να αντιμετωπιστεί ως έπρεπε.

Επί δύο ώρες οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να κρατήσουν στη ζωή τον 73χρονο και παράλληλα αναζητούσαν ένα νοσοκομείο για να δεχθεί το περιστατικό, μόνο που όταν ήρθε η απάντηση για μεταφορά του σε Νοσοκομείο των Αθηνών, ήταν ήδη πολύ αργά…

Αντίστροφη μέτρηση

Για τον 73χρονο, ο οποίος σημειωτέον έχαιρε άκρας υγείας και δεν έπαιρνε ούτε φάρμακα, όλα ξεκίνησαν την Τρίτη το πρωί όταν αισθάνθηκε έντονο άλγος και ζάλη και οικείοι του τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.

Στο Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε γύρω στις 9 το πρωί και στις 10:10 το πρωί, με ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρού, ο 73χρονος έφθασε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μεταφέρθηκε αρχικά στο παθολογικό εξωτερικό ιατρείο για να γίνουν οι περαιτέρω εξετάσεις.

Άμεσα ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος και αφού έγινε και υπέρηχος, διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί εκτεταμένη ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, έγινε εκτίμηση από τους χειρουργούς και στις 10:30 το πρωί υπήρχε διάγνωση και οι γιατροί ξεκίνησαν τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μεταφορά του ασθενούς, αφού έχρηζε άμεσης αντιμετώπισης το περιστατικό από αγγειοχειρουργική μονάδα.

Δεν εφημέρευαν!

Το κοντινότερο Νοσοκομείο στη Δυτική Ελλάδα που διαθέτει αγγειοχειρουργικό τμήμα, είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και οι γιατροί του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας ενημέρωσαν για τη διακομιδή, για να λάβουν την άρνηση των γιατρών του αγγειοχειρουργικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ότι δεν δέχονταν το περιστατικό γιατί δεν εφημέρευαν!

Μετά από αυτή την εξέλιξη ενημερώθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Μαρία Παπαθεοχάρη και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, που μεταφράζεται σε επικοινωνία με το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, την 6ηΥΠΕ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, καθώς ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα.

Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση του ασθενούς επιδεινωνόταν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας έδιναν «μάχη» με το χρόνο και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η μόνη λύση που πρότεινε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ήταν να μεταφερθεί το περιστατικό στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στην Αθήνα, ωστόσο οι γιατροί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας εξήγησαν για μία ακόμη φορά την κρισιμότητα της κατάστασης, αφού ο ασθενής θα πέθαινε κατά τη μεταφορά και ζήτησαν εκ νέου μια πιο πρόσφορη λύση.

Στις 12:10 το μεσημέρι, η οριστική λύση που πρότεινε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, ήταν η μεταφορά του ασθενούς στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», αφού δεν ήρθε ποτέ το πολυπόθητο «ΟΚ» από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όμως ήταν πολύ αργά, ο ασθενής ήδη είχε πέσει σε κώμα και στις 12:40 πιστοποιήθηκε ο θάνατός του με το καρδιογράφημα που έγινε από τους γιατρούς.

Του στέρησαν το δικαίωμα στη ζωή

Το εάν θα ζούσε σε περίπτωση που μεταφερόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ίσως να μην το μάθουμε ποτέ, η ουσία όμως είναι ότι στερήθηκε το δικαίωμα σε αυτό τον άνθρωπο να παλέψει για τη ζωή του, του στερήθηκε το δικαίωμα να ζήσει, αφού δεν έγινε ότι προστάζει η ιατρική σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί η ελπίδα είναι αυτή που πεθαίνει τελευταία…

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *