ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έτσι βρέθηκαν τα 750 εκατ. ευρώ για τη δόση στο ΔΝΤ

“Το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα όσα συζήτησε ο κ. Ντράγκι με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και στην έμμεση υπόσχεση του Ευρωπαίου τραπεζίτη ότι θα επιτρέψει στην Τράπεζα της Ελλάδος την άτυπη χρηματοδότηση της οικονομίας, προκειμένου να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, ύψους 680 εκατομμυρίων ευρώ.

Η σημερινή εξέλιξη με την εντολή της Αθήνας για πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ αφού όπως αποκαλύφθηκε το ποσό βρισκόταν σε λογαριασμό ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γ. Στουρνάρας έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης «ανακαλύπτοντας» αυτόν τον λογαριασμό και με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων θα πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ την Τρίτη και δεν θα πειραχτούν τα ταμειακά διαθέσιμα.

Η εξέλιξη με την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ έβαλε τέλος στη φημολογία που αναπτύχθηκε σήμερα και έκανε λόγο για μη πληρωμή της δόσης προς το Ταμείο σε περίπτωση που δεν ανακοινωνόταν εκταμίευση προς την Ελλάδα, κάτι που όντως δεν έγινε. Έτσι ο Γιάννης Βαρουφάκης ανακοίνωσε στους ομολόγους του της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ότι η Αθήνα έδωσε τη σχετική εντολή για την αποπληρωμή.

Όπως έγραφαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και η Ελένη Καλογεροπούλου,

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *