Θρίλερ με το Μπόινγκ 777 – 10 δορυφόροι για τον εντοπισμό του

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για…

τον εντοπισμό του Μπόινγκ της εταιρείας Malaysia Airlines που έχει εξαφανισθεί εδώ και τέσσερις ημέρες.

 Παράλληλα το Βιετνάμ διεύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και η ταϊλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε πως τα εισιτήρια των δύο επιβατών της πτήσης που χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ταϊλανδικό πρακτορείο ταξιδιών για έναν Ιρανό.

 Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωνίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκου Απελευθερωτικού Στρατού.

 Σχεδόν τα δύο τρίτα των 239 επιβατών της πτήσης MH370, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, είναι Κινέζοι πολίτες.

 Αν η καταστροφή επιβεβαιωθεί, θα είναι για την Κίνα η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία.

 Ομάδες από εννέα χώρες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας.

 Οι χώρες αυτές είναι η Κίνα, η Μαλαισία, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδονησία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη.

 Το Βιετνάμ διηύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε έκταση άλλων 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

 «Θα επεκτείνουμε την έρευνα και στο έδαφός μας», δήλωσε ο αντιστράτηγος Βο Βαν Τουάν.

 «Η συνολική περιοχή που έχουμε ερευνήσει μέχρι και σήμερα θα είναι 150.000 τ.χ.», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης Φαμ Κουέι Τιέου.

 «Βάσει της μέχρι τώρα εκτίμησής μας, λίγες ελπίδες υπάρχουν για το αγνοούμενο μαλαισιανό αεροπλάνο», δήλωσε ο Τιέου προς τους δημοσιογράφους.

 Στο μεταξύ, η αστυνομία της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε σήμερα πως τα εισιτήρια για την πτήση που αγοράσθηκαν από δύο επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ένα ταϊλανδικό τουριστικό γραφείο για έναν Ιρανό.

 Τα δύο εισιτήρια αγοράσθηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια.

 Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.

 Τα δύο εισιτήρια πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

 «Τον ανακρίναμε, αλλά δεν βρήκαμε τίποτε ύποπτο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.

 «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται τρομοκράτες», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *