Περισσότεροι από 78.000 άνθρωποι θέλουν κυριολεκτικά να πάνε στον… αγύριστο. Κοινώς, στον Άρη και να μείνουν για πάντα εκεί

Πάνω από 78.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο δήλωσαν συμμετοχή για ένα ταξίδι στον Άρη. Δεν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής, αλλά για μια νέα ζωή στον κόκκινο πλανήτη, χωρίς επιστροφή…

Η ολλανδική εταιρεία Mars One δέχτηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες αιτήσεις από ανθρώπους που επιθυμούν να εκπαιδευτούν ως αστροναύτες και να ταξιδέψουν μέχρι τον Κόκκινο Πλανήτη για να ιδρύσουν την πρώτη αποικία. Μιλάμε για πάνω από 78.000 αιτήσεις. Και δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Το ταξίδι δεν θα έχει εισιτήριο επιστροφής.

Η Mars One ανακοίνωσε ότι η επιστροφή επί του παρόντος είναι επιστημονικά αδύνατο να επιτευχθεί. Η τελεολογική προοπτική όμως, δεν πτόησε τους 78.000 ανθρώπους που έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Και οι αιτήσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την ολλανδική εταιρεία, η αναχώρηση για τον Άρη σχεδιάζεται για το 2022. Η άφιξη του διαστημοπλοίου εκεί θα γίνει επτά μήνες αργότερα, μέσα στο 2023.

“Έχοντας δεχτεί 78.000 αιτήσεις μέσα σε δύο εβδομάδες, η δουλειά μας καθίσταται το πιο ελκυστικό επάγγελμα στην ιστορία”, ανέφερε ο Μπας Λάντορπ, συνιδρυτής της Mars One.

“Θα πιάσουμε το στόχο μας που είναι μισό εκατομμύριο δηλώσεις συμμετοχής”, συμπλήρωσε στη συνέχεια.


Κάθε εθελοντής που επιθυμεί να είναι ο Άρης ο τελευταίος προορισμός της ζωής του, καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο μαζί με την υποβολή της δήλωσης. Για τους κατοίκους των ΗΠΑ, το αντίτιμο αυτό, είναι περίπου, 38 δολάρια.

Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της αποστολής. Στο πρώτο ταξίδι θα συμμετάσχουν τέσσερις αστροναύτες ενώ μέχρι το 2033, σχεδιάζεται να έχουν πάει στον Άρη συνολικά 20 αστροναύτες. Από εκεί, θα επικοινωνούν με τη NASA και θα δίνουν στοιχεία για τη ζωή στον Άρη. Όλα αυτά, αν τελικά πραγματοποιηθεί η αποστολή.

Μετά το 2033, ανά δύο χρόνια θα μεταφέρονται και άλλοι αστροναύτες – εθελοντές μέχρι να στηθεί το μικρό ανθρώπινο χωριό.

activistika.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *