7 οικολογικοί τρόποι για να απομακρύνετε τις μυρωδιές από τα τάπερ…

Σίγουρα θα έχει τύχει στους περισσότερους από εμάς να θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πλαστικό τάπερ και ανοίγοντάς το μάς έρχεται να το πετάξουμε στα σκουπίδια, λόγω της άσχημης μυρωδιάς που έρχεται από το εσωτερικό του!

Ο λόγος που μυρίζουν τα φαγητοδοχεία οφείλεται στο πορώδες πλαστικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους, το οποίο έχει την τάση να «φυλακίζει» τις μυρωδιές μέσα στους πόρους του.

Ιδίως, αν το φαγητό που είχαμε αποθηκεύσει περιείχε πολύ λίπος, κρεμμύδι ή σκόρδο τότε η κατάσταση είναι απογοητευτική. Υπάρχουν περιπτώσεις που όσες φορές και να πλύνουμε ένα τάπερ η μυρωδιά δεν φεύγει με τίποτα!

Τί κάνουμε, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Πώς μπορούμε να απομακρύνουμε όλες αυτές τις μυρωδιές από τα καθαρά πλαστικά δοχεία μας χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών, αλλά με πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας; Ας δούμε!

1) Τοποθετήστε τα τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη

Αφού τα πλύνετε και τα σκουπίσετε καλά, αφήστε τα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 24 ώρες.

2) Χρησιμοποιήστε ξύδι

Βάλτε στα πλαστικά δοχεία σκέτο ξύδι ή ψωμί βουτηγμένο στο ξύδι και αφήστε τα κλειστά για 8 ώρες.

Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!

Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα δοκιμάστε να τα τρίψετε για λίγα λεπτά με ένα πανί ποτισμένο με ξύδι.

3) Δοκιμάστε με εφημερίδα

Αφού τσαλακώσετε αρκετά φύλλα εφημερίδας, γεμίζετε με αυτά το τάπερ.

Προσθέστε προαιρετικά μερικές κουταλιές μαγειρική σόδα και αφήστε τα για 8 ώρες προκειμένου να απομακρυνθούν όλες οι δυσάρεστες οσμές.

4) Χρησιμοποιήστε μπύρα

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε τις ενοχλητικές μυρωδιές του φαγητού από τα τάπερ είναι να τα γεμίσετε με μπύρα. Αφήστε τα κλειστά για ένα εικοσιτετράωρο και κατόπιν ξεπλύνετέ τα καλά.

5) Τρίψτε με ντοματοχυμό

Ένας άλλος τρόπος για να ξεμυρίσετε τα πλαστικά τάπερ είναι να τρίψετε τα τοιχώματά του με ένα σφουγγάρι και ντοματοχυμό.

Ένα απλό σφουγγάρι κουζίνας είναι ό,τι πρέπει για αυτή τη δουλειά.

Κατόπιν πλένετε κανονικά τα δοχεία με νερό και είστε έτοιμοι!

6) Βράστε ρύζι (και κρατήστε το νερό)

Μουλιάστε τα «μυρωδάτα» πλαστικά δοχεία του φαγητού μέσα σε νερό στο οποίο προηγουμένως είχατε βράσει ρύζι και αφήστε το για μια ολόκληρη μέρα. Πλύνετε με νερό
και το τάπερ σας θα είναι σαν καινούργιο!

7) Χρησιμοποιήστε πράσινα λαχανικά

Ψιλοκόψτε ωμά πράσινα λαχανικά και αφήστε τα μέσα στα φαγητοδοχεία για 24 ώρες. Μόλις τα βγάλετε θα δείτε ότι οι μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Είδαμε, λοιπόν, μερικούς απλούς, εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να διώξουμε με οικολογικό τρόπο τις μυρωδιές του φαγητού από χρησιμοποιημένα πλαστικά τάπερ χωρίς καθαριστικά και με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: coolweb.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *